Daimler kupuje udeo u Aston Martinu

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daimler kupuje udeo u Aston Martinu

Proizvođač automobila marke Mercedes, kompanija Daimler, kupiće pet odsto udela u britanskom proizvođaču luksuznih sportskih automobila, čime je kompletiran sporazum koji su dve te kompanije postigle u julu.

Prema tom sporazumu, Aston Martin će raditi sa Mercedesom na razvoju nove generacije V8 motora. Saradnja će pomoći Aston Martinu, relativno malom proizvođaču luksuznih automobila koji nije pripojen nekoj većoj grupaciji, da smanji troškove razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novih vozila.

Britanska kompanija ima poteškoće u finansiranju razvoja novih automobila, dok njegovi rivali Bentley, u vlasništvu Volkswagena, i Rolls-Royce, u vlasništvu BMW-a, mogu da "povuku" sredstva od svojih matičnih firmi.

Daimler je u julu saopštio da će Mercedesovo AMG odeljenje izrađivati motore, a Mercedes električne komponente za vozila marke Aston Martin.

Britanska kompanija nailazi na poteškoće još od ekonomske krize iz 2008. godine, a 2012. je zabeležila pad profita od devet odsto. Aston Martin je u 2012. prodao 3.800 automobila, 10 odsto manje u odnosu na 2011. godinu.

Izvor: B92, Tanjug
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Rolls Royce

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Daimler kupuje udeo u Aston Martinu

Izvor: B92, 19.Dec.2013

Proizvođač automobila marke Mercedes, kompanija Daimler, kupiće pet odsto udela u britanskom proizvođaču luksuznih sportskih automobila, čime je kompletiran sporazum koji su dve te kompanije postigle u julu...Prema tom sporazumu, Aston Martin će raditi sa Mercedesom na razvoju nove generacije...

Nastavak na B92...

Dajmler kupuje udeo u Aston Martinu

Izvor: B92, 19.Dec.2013

Frankfurt -- Nemački proizvođač automobila "Dajmler" kupiće pet odsto udela u britanskom proizvođaču luksuznih sportskih automobila "Aston Martin"...Time je kompletiran sporazum koji su dve te kompanije postigle u julu, piše danas Fajnenšel tajms...Prema sporazumu, britanska firma sa stogodišnjom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.