SAHRANJENI OTAC I SIN (5): Ostadosmo samo crne kukavice u pustoj kući!

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAHRANJENI OTAC I SIN (5): Ostadosmo samo crne kukavice u pustoj kući!

Majka, sestre i baka naricale na groblju opraštajući se od Milutina (5) i njegovog oca Obrada Ćirovića. Na sahrani bilo hiljadu ljudi

KRALJEVO - Sine Mile, reci majci, što me ostavljaš? Ustani, sine, i progovori, ustani da majka legne u grob umesto tebe...

Jauci Marine Ćirović, majke petogodišnjeg Milutina, odjekivali su juče selom Godačica kod Kraljeva. Dečačić i njegov otac Obrad Ćirović zvani Rado (49), koji su poginuli u nedelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kad je na njih u obližnjem Vitanovcu naleteo „audi“ kojim je upravljao Jovica Levićanin (29), sahranjeni su juče na seoskom groblju u prisustvu oko hiljadu ljudi.

Tužna povorka

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se prvo u dvorištu porodične kuće Ćirovića kako bi Milutinovoj majci Marini i sestrama Jelisaveti i Mariji izjavili saučešće. Potom je tužna povorka ispratila oca i sina do njihove večne kuće, dok su se selom prolamali krici neutešne porodice.

Saslušan

VOZAČU ODREĐENO

30 DANA PRITVORA

Protiv Jovice Levićanina podneta je krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On je juče saslušan u prisustvu tužioca, nakon čega mu je određen pritvor do mesec dana.

Ukazana joj pomoć

BAKI KOVILJKI POZLILO U DVORIŠTU

Milutinovoj baki Koviljki pozlilo je dok je u dvorištu stajala pored unukovog i sinovljevog kovčega. Okupljeni su joj odmah pritrčali u pomoć i dali joj vode i šećera. Neutešna baka skupila je snage i, oslanjajući se na štap, uputila se ka groblju da se zauvek oprosti od sina i unuka.

Vraćali se s krštenja kad se desila nesreća

VIDELI SMO DETE KAKO ISTRČAVA

Jovica Levićanin iz sela Velika Drenova, koji je kolima pregazio oca i sina, sa suprugom Natašom i decom vraćao se iz Kragujevca s krštenja.

- Razgovarali smo s Natašom i znam da se to dogodilo van naselja. Rekla mi je da su videli dete kako između automobila istrčava, a za njim čoveka kako pokušava da ga zaustavi. Bilo je kasno za kočenje, što po klizavom putu ne bi mnogo ni pomoglo - priča Marina, Jovičina sestra, i dodaje da Jovica nije pio alkohol jer je te večeri trebalo da vozi kamion za Grčku.

Meštani kažu da je Levićanin glava kuće otkako mu je otac umro, a majka stalno na dijalizi.

- Celo selo je u neverici. Niko ne može da veruje da se to desilo Jovici, vozaču međunarodne špedicije. On godinama vozi šlepere po inostranstvu i nikad nije imao udes. Celo selo zna da ne pije - kaže jedna komšinica.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sahranjeni petogodišnjak i njegov otac, žrtve “audija”

Izvor: Večernje novosti, 17.Sep.2014

NA seoskom groblju u Godačici, na obroncima Gledićkih planina, u utorak su uz pravoslavni obred sahranjeni Obrad Ćirović(49) i njegov petogodišnji sin Milutin. Oni su u nedelju tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u Vitanovcu, na magistralnom putu Kraljevo - Kragujevac. Za Ćirovićima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.