Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Apr.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi Q5 Sport 2.0 TDI Quattro S Tronic S-line

Tokom velikih hladnoća, uz prisustvo snega i leda, uputili smo se van puta sa gospodskim Q5. Uz lagano zagrevanje po asfaltu i greškom „odvrnutim“ grejanjem na nešto veću temperaturu (napolju je bilo baš hladno), potpuno spremni smo skrenuli s međugradskih na utabane puteve i okušali se u vožnji kroz Deliblatsku peščaru.
Po bespućima smo krenuli hrabro i odvažno, opremljeni pogonom na sve točkove i zimskom „obućom“. Nismo nigde menjali podešavanja pogona, jer je na Q5 konstantan pogon na sva četiri točka. Veće ili manje uzbrdice, prekrivene belim snegom i skrivenim ledom nisu pravile problem. Kad-kad bi se provukli kroz uske prolaze, zemljane rovove, koji bi aktivirali senzore blizine i na glavnom ekranu primetili upozorenja na jako bliske, a nedefinisane objekte levo i desno od auta. Tu i tamo smo smelo ulazili u duboke zemljane kolotrage, kada smo mogli da biramo samo brzinu, jer za ostalo nije bilo opcija. Audi je sigurno nastavljao dalje, bez ikakvog uzbuđenja. Pretpostavljamo da je to zbog gena – pogon na 4 točka je prisutan u Audiju već skoro 40 godina. Destinacija je bila pre za traktore nego za automobile, ali je ledeno hladni i smireni Q5 bez najmanjih problema svuda prošao. Čak nam se čini da mu je bilo žao kada je osetio čvrst asfalt pod točkovima.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.