U petak Odbojkaški klub Niš saznaje evropskog protivnika

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2020, 08:48

U petak Odbojkaški klub Niš saznaje evropskog protivnika

Da li će odbojkaši Niša u prvom kolu Kupa CEV putovati u Požarevac, Bugarsku, Češku, Francusku, Holandiju, Rusiju, Španiju, Švajcarsku ili Tursku, odlučiće žreb koji će u petak, 21. avgusta biti održan u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu. Nišlijama je ovo drugo učešće u Evropi.

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je listu od 16 učesnika prvog kola CEV kupa, među kojima je i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Odbojkaški klub Niš, vicešampion Srbije.

Potencijalni protivnici Nišlijama su Mladi radnik iz Požarevca, četvrtoplasirani tim prošle sezone i polufinalista Kupa, zatim dva predstavnika Bugarske Hebar iz Pazardžika i Montana iz istoimenog grada.

Iz Češke su tu Jihostroj iz Češke Budejovice, Volejbal iz Brna i Dukla iz Libereca. Francusku predstavljaju Monpelje i Šamont VB 52, a Holandiju Amisoft Likurgus iz Groningena.

Tu su i ruski Zenit iz Sant Petersburga, Guagas iz Las Palmasa iz Španije, zatim švajcarski klubovi Volej Šonenverd i Chenois iz Ženeve, dok Tursku predstavljaju Galatasaraj iz Istanbula i Ankara.

Prvi mečevi ove faze su 10. novembra, a revanši nedelju dana kasnije.

Žreb počinje u petak, 21. avgusta u 13 sati.

Kao što je ranije najavljeno, Odbojkaški savez Srbije pokriće troškove puta i smeštaja svih klubova koji igraju u kontinentalnim takmičenjima.

Drugi put u svojoj istoriji Odbojkaški klub Niš igraće u Evropi, a 2016. godine igrao je u prvom kolu Kupa CEV i izgubio od finske Valepe u dvomeču.

Niški klub je prošlu sezonu završio kao drugi, iza novosadske Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.