Preminuo Živan Berisavljević, nekadašnji ambasador SFRJ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 19:52

Preminuo Živan Berisavljević, nekadašnji ambasador SFRJ

Danas je, posle kraće bolesti, u 88. godini života, u Novom Sadu preminuo političar Živan Berisavljević, nekadašnji ambasador SFRJ u Velikoj Britaniji i prvi ambasador SFRJ u Republici Irskoj.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
Rođen je 19. septembar 1935. godine u Martincima, u Sremu. Studirao je prava i apsolvirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a diplomirao na Visokoj školi političkih nauka u Beogradu.
Bio je glavni urednik čuvene novosadske Tribine mladih (1957 - 1958), jedan od pokretača "Stražilovskih susreta" i drugih kulturnih akcija mlade stvaralačke inteligencije svoga vremena.
Kao javni i kulturni delatnik, jedan je od pokretača FEST-a, Bitefa, Bemusa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2024

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.