Izvor: Blic, 04.Jan.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNA SMRT REPREZENTATIVKE "Bila je motor ekipe, 'stara garda' odbojke, davala je primer svima"

Odbojka u BiH je izgubila mnogo odlaskom Erne Sinanović, koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u 35. godini.

Bila je jedna od najboljih odbojkašica u BiH u prethodnih 20 godina, a poginula je sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Kalesije. U ovoj nesreći stradale su još dve devojke.

Erna je svoju karijeru završila početkom 2016. godine u dresu kalesijske Bosne u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ponikla.

U svojoj veoma uspešnoj karijeri osvojila je veliki broj priznananja i nagrada, a dobila je i priznanje za najboljeg sportistu opštine Kalesija. Igrala je za OK Polo, Kulu Gradačac i kalesijsku Bosnu, te je u dresu reprezentacije BiH bila standardni igrač dugi niz godina.

Po povlačenju sa parketa radila je kao trener u ŽOK Bosna Kalesija.

Njena bivša saigračica Dijana Vasić kaže da je u šoku nakon što je saznala tužnu vest.

- Šok i tuga, to su reči kojima se može opisati ono kroz šta prolazimo od kako smo čuli da je poginula Erna Sinanović koja mi je bila saigračica u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Jednostavno, ne postoje reči kojima bi se moglo opisati ono kroz šta prolazimo i zaista želim da da izrazim najdublje saučešće Erninoj porodici. Igale smo zajedno, bile smo velike prijateljica, a ona se nešto pre mene oprostila od odbojke, a samim tim i od reprezentativnog dresa. Bile smo, kako su to neki voleli reći, stara garda odbojke BiH, i jednostavno ja još ne želim da poverujem da nje više nema. Osim što je bila sjajna odbojkašica bila je veliki čovek i njenim odlaskom ne samo odbojka, nego celokupan sport ostao je bez jedne ljudske veličine – istakla je Dijana Vasić.

U vreme dok je nastupala u reprezentaciji selektor je bio Hamid Subašić, a trener u stručnom štabu Miroslav Mićić.

Mićić kaže da se radilo o igračici koju bi svaki trener i selektor želeo da vidi u svom timu.

- Ništa joj nije bilo teško, bila je motor ekipe, a posebno je svoj doprinos davala u odbrani, igrala je na poziciji libera i primača. Svojim ponašanjem bila je za primer svima, omiljena u svim klubovima gde je igrala, a nama u stručnom štabu reprezentacije bila je na neki način produžena ruka na terenu. Jednostavno bila je kohezioni faktor u reprezentaciji i bez nje se taj tim nije mogao zamisliti. Nikada nikom ružnu reč nije izgovorila, van ekipe sjajan čovek i prijatelj, dete koje nikada ni mrava nije zgazilo. U sebi je imala ogrumnu snagu i pozitivan duh i u svim timovima bila je zadužena za podizanje atmosfere. Mislim da je zaista nemoguće reći koliko nas je ova vest pogodila i znam samo da posle ove nesreće odbojka u BiH neće biti ista – rekao je Mićić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.