Odbojkaški turnir zalili sa 13 litara   viskija

Izvor: Blic, 11.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaški turnir zalili sa 13 litara viskija

KRUŠEVAC - Momčilo Duvnjak, narodni poslanik i predsednik Okružnog odbora SRS, optužio je svoje stranačke kolege Radovana Milovankića, predsednika Gradskog odbora i zamenika gradonačelnika, i Natašu Marković, predsednicu Gradske skupštine, za trošenje novca iz gradskog budžeta za organizaciju „Dana mimoze” i pijanki tokom turnira u odbojci na pesku.

Ovakvo trošenje novca naljutilo je socijaliste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i DSS, koalicione partnere SRS, pa je u pitanje doveden i opstanak gradske vlasti. Gradonačelnik Dragan Azdejković (DSS) najavio je formiranje komisije koja će ispitati navode i kazniti one koji su neracionalno potrošili novac građana Kruševca.

Momčilo Duvnjak (levo), Dragan Azdejković

Duvnjak tvrdi da je, i pored protivljenja koalicionih partnera iz SPS i DSS, za subotnju manifestaciju „Dani mimoze”, koja je održana u centru Kruševca, potrošeno više od 400.000 dinara iz budžeta. Takođe kaže da je za organizaciju turnira u odbojci na pesku, prošlog avgusta, utrošeno 527.000 dinara, a da je u hotelu „Dabi”, gde su bili smešteni učesnici turnira, popijeno 147 doza, ili više od 13 litara viskija „čivas”, što je fakturisano Gradskoj upravi. Narodni poslanik iz redova SRS tvrdi i da je firmi „Dabižljević” iz gradskog Fonda za ekologiju plaćeno četiri miliona dinara za čišćenje reke Rasine, iako za taj posao nije bio raspisan tender, kao i da su Radovan Milovankić i sekretar stranke Rade Miladinović proneverili 376.000 dinara dobijenih od čuvara kutija iz redova SRS.

Nakon ovih ozbiljnih optužbi reagovao je gradonačelnik Kruševca Dragan Azdejković koji je najavio formiranje komisije koja će ispitati Duvnjakove navode.

- Unutrašnji sukobi u SRS me ne interesuju bez obzira na to što se radi o koalicionom partneru i to moraju da razreše između sebe. Problem je, međutim, što je u priču uvučen i budžet grada, a ja ne želim da nešto ostane nerazjašnjeno kada je u pitanju trošenje novca. Građani imaju pravo da znaju šta je istina jer je to njihov novac. Zato smo se sa partnerima iz SPS dogovorili da se formira komisija koja će ispitati kako su se trošile pare, a biće angažovan i budžetski inspektor. Ta komisija neće poslužiti da se nešto zabašuri već da se sazna istina. Nećemo da zatvaramo oči zbog koalicije. Ako je bilo nekih nepravilnosti, onda će taj ko ih je učinio morati da snosi posledice bez obzira na to kojoj partiji pripada - izričit je Azdejković.

Prema informacijama iz SPS, predstavnici ove stranke i DSS su veoma ljuti na predsednicu Skupštine, jer je i pored preporuke da se novac racionalno troši sa stavke kojom raspolaže potrošila novac na organizaciju „Dani mimoze”. To nam je potvrđeno i u agenciji „Centroturist”, koja je učestvovala u organizaciji manifestacije.

- Iz kabineta predsednice Skupštine grada dobili smo zahtev da posredujemo u organizaciji „Dana mimoze”. Novac koji smo dobili iz Gradske uprave prebacili smo ekipi iz Herceg Novog. Radi se o tri fakture čija je ukupna vrednost nešto više od 200.000 dinara - kaže Marko Petrović, vlasnik „Centroturista”.

U hotelu „Dabi” negiraju navode Momčila Duvnjaka da je tokom turnira u odbojci na pesku popijeno 13 litara viskija „čivas” i da je ukupan račun za smeštaj i ishranu učesnika bio 527.000 dinara.

- Niti je račun toliki, niti je popijeno toliko viskija. Sve račune je tokom boravka gostiju kontrolisao Vlado Đuković koji je od gradonačelnika i ovlašćen za taj posao. Inače, sve vreme turnira ovde su bili i Radovan Milovankić i Nataša Marković i Momčilo Duvnjak koji je dovodio svoje goste iz Zemuna i Čačka. Taj račun još uvek nismo naplatili iako smo u više navrata urgirali u Gradskoj upravi - tvrdi Saša Milenković, menadžer hotela „Dabi”.

Sukob u redovima kruševačkih radikala mogao bi da znači i kraj koalicije SRS, DSS, SPS koja je na vlasti u Kruševcu od maja prošle godine. U proteklih deset meseci za vlast su vezivane brojne afere, a u tome su prednjačili radikali koji su maksimalno iskoristili mogućnost da svoje rođake i partijske kolege zaposle u javnim preduzećima i ustanovama. Na ovaj način, po partijskoj liniji, zaposleno je skoro stotinu ljudi.

Na sastanku u centrali stranke

Izjavu od Radovana Milovankića, zamenika gradonačelnika, juče nismo uspeli da dobijemo jer nam je rečeno da ne sme da daje izjave bez dozvole iz centrale stranke, dok je Nataša Marković bila službeno odsutna. Prema saznanjima „Blica”, njih dvoje, kao i Momčilo Duvnjak, juče su bili u Beogradu gde su imali sastanak sa Draganom Todorovićem. Sličan sastanak, sa istim akterima, održan je i prošle sedmice.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.