Nova sportska oaza u centru grada

Izvor: Studio B, 31.Maj.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sportska oaza u centru grada

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je otvaranju „Sportskog sela" na Savskom vencu koje deci, omladini i rekreativcima na 1,2 hektara omogućava da se bave sportom, igraju ili uživaju na klupama ozelenjenog kompleksa.

Na najsavremenijim toboganima, ljuljaškama, klackalicama i penjalicama, mališani će moći da uživaju u danima detinjstva, a sportisti da na nekoliko otvorenih terena, urađenih po poslednjim standardima, igraju mali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << fudbal, košarku, odbojku, tenis i boćanje ili da oblikuju svoje telo u teretani na otvorenom.

Tim povodom, gradonačelnik je naveo da je „Sportsko selo" zaista sjajan projekat, koji će poslužiti da se, pre svega, rekreiraju građani Savskog venca i Vračara.

-Danas nam je puno srce jer smo od prostora koji je samo do pre godinu dana bio divlja deponija napravili sportsku oazu u centru grada. Ponovo osvajamo neupotrebljive delove grada i vraćamo ih građanima na korišćenje - istakao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Savski venac Tomislav Đorđević dodao je da se nekada na ovom prostoru nalazila škola rezervnih oficira, a poslednjih 20 godina divlja deponija.

-Ogroman trud je uložen da bi se ovaj prostor doveo u red i omogućilo građanima da imaju besplatnu rekreaciju, uz minimalnu doplatu za teniske terene. Uskoro se očekuje izgradnja javnih toaleta i raspisivanje konkursa za održavanje ove površine. Na prostoru malog amfiteatra postojaće mogućnost emitovanja filmskih hitova, kao i organizacije sportskih takmičenja, ali i drugih dešavanja, poput dečjih rođendana - ukazao je Đorđević.

Vaspitačica Slobodanka Maksimović iz Vrtića „Sveta Petka" sa Savskog venca istakla je da je veoma zadovoljna igralištem za decu.

-Sprave su dobro prilagođene deci uzrasta od četiri do pet godina, koje im omogućavaju da se na bezbedan način igraju, razgibavaju i uživaju na otvorenom prostoru. Kada su u pitanju sprave za decu, poput ovih tobogana, ljuljaški i klackalica, veoma se brzo primeti neki nedostatak - ukazala je vaspitačica.

Studentkinja Sara Beljanski, koja se rekreativno bavi aerobikom, istakla je da je veoma zadovoljna spravama za oblikovanje tela i da će ovo mesto reodovno posećivati.

Grad Beograd je u prethodne dve i po godine uložio velika finansijska sredstva u rekonstrukciju postojećih i podizanje novih sportskih objekata i terena u prestonici.

Izvedeni su radovi na sanaciji Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan", Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović", a u toku su završni radovi na rekonstrukciji Sportskog centra „11 april".

Takođe, poslednjih godina velika sredstva se ulažu u programe rekreativnog sporta namenjenih deci, omladini, ženama, penzionerima, kao i licima sa posebnim potrebama.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.