Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2020, 15:25

Zvanično: Juventus smenio Sarija

Fudbalski klub Juventus otpustio je danas trenera Mauricija Sarija, dan nakon eliminacije iz Lige šampiona.

"Klub želi da zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devetog uzastopnog Skudeta, što je kulminacija putovanja koja ga je dovela na vrh italijanskog fudbala", navodi se u saopštenju Juventusa.

Osvajanje titule, međutim, Sariju nije bilo dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ostane duže od godinu dana na klupi torinske "stare dame".

Juventus jeste osvojio devetu uzastopnu titulu, ali samo sa bodom prednosti ispred Intera i bez atraktivnog fudbala koji su očekivali i uprava i navijači, pišu italijanski mediji.

Njegova pozicija je, kako navode brojni italijanski mediji, bila uzdrmana već nakon poraza u Superkupu Italije od Lacija u decembru, a zatim i posle poraza u finalu Kupa Italije od Napolija u junu.

Eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Liona bila je poslednja kap. Predsednik kluba Andrea Anjeli je rekao da će mu trebati nekoliko dana da razmisli i proceni situaciju, ali je odluku izgleda doneo vrlo brzo.

Ovaj 61-godišnji trener napušta Juventus posle samo 51 utakmice u kojima je upisao 34 pobede, osam remija i devet poraza.

Juventus je ove sezone u Seriji A osvojio 83 boda, što je menje nego u bilo kojoj sezoni u ovoj devetogodišnjoj vladavini.

Pored toga, Juventus je primio 43 gola u 38 kola, a postigao 76, manje od Atalante, Intera, Lacija, čak i petoplasirane Rome.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zvanično: Juventus smenio Sarija

Izvor: Beta, 08.Avg.2020

Fudbalski klub Juventus otpustio je danas trenera Mauricija Sarija, dan nakon eliminacije iz Lige šampiona."Klub želi da zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devetog uzastopnog Skudeta, što je kulminacija putovanja koja ga je dovela na vrh italijanskog fudbala",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.