Sport

0

Zvanično: Juventus smenio Sarija

Autor: KP

Izvor: Beta

Zvanično: Juventus smenio Sarija

Izvor: Foto: Beta, AP / Luca Bruno

"Klub želi da zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devetog uzastopnog Skudeta, što je kulminacija putovanja koja ga je dovela na vrh italijanskog fudbala", navodi se u saopštenju Juventusa.

Osvajanje titule, međutim, Sariju nije bilo dovoljno da ostane duže od godinu dana na klupi torinske "stare dame".

Juventus jeste osvojio devetu uzastopnu titulu, ali samo sa bodom prednosti ispred Intera i bez atraktivnog fudbala koji su očekivali i uprava i navijači, pišu italijanski mediji.

Njegova pozicija je, kako navode brojni italijanski mediji, bila uzdrmana već nakon poraza u Superkupu Italije od Lacija u decembru, a zatim i posle poraza u finalu Kupa Italije od Napolija u junu.

Eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Liona bila je poslednja kap. Predsednik kluba Andrea Anjeli je rekao da će mu trebati nekoliko dana da razmisli i proceni situaciju, ali je odluku izgleda doneo vrlo brzo.

Ovaj 61-godišnji trener napušta Juventus posle samo 51 utakmice u kojima je upisao 34 pobede, osam remija i devet poraza.

Juventus je ove sezone u Seriji A osvojio 83 boda, što je menje nego u bilo kojoj sezoni u ovoj devetogodišnjoj vladavini.

Pored toga, Juventus je primio 43 gola u 38 kola, a postigao 76, manje od Atalante, Intera, Lacija, čak i petoplasirane Rome.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR