Žiru: Ostvario mi se san iz detinjstva; Kejn: Biće težak meč sa Francuzima; Mesi: Argentina je i dalje favorit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 12:10

Žiru: Ostvario mi se san iz detinjstva; Kejn: Biće težak meč sa Francuzima; Mesi: Argentina je i dalje favorit

Napadač francuske fudbalske reprezentacije Olivije Žiru priznao je da mu se ispunio san iz detinjstva da obori rekord Tijerija Anrija po broju postignutih golova u dresu nacionalnog tima, prenose francuski mediji.

Francuska je sinoć izborila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je pobedila Poljsku 3:1. Žiru je postigao jedan gol na ovom meču i stigao do brojke od 52 pogotka u dresu francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reprezentacije. On je prestigao legendarnog Anrija i postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Francuske.

"Osećaj je sjajan, imao san iz detinjstva da nadmašim Anrija. Veoma sam ponosan, ali nadam se da ću i dalje nastaviti da igram što bolje. Puno ljudi mi je reklo da ću ovo da postignem. Rekord je sada iza mene i sada mi je opsesija da idem dalje sa reprezentacijom. Odmah sam pomislio na svoju porodicu, svoju decu, prijatelje", rekao je Žiru.

Francuska, koja brani titulu šampiona sveta osvojenu pre četiri godine u Rusiji, igraće u četvrtfinalu Mundijala u Kataru protiv Engleske.

Grizman: Želim da učinim sve da Dešan bude ponosan na mene

Francuski fudbalski reprezentativac Antoan Grizman izjavio je danas da je ponosan na selekciju "trikolora", iako još nije postigao gol na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi "Rojters".

Grizman je protiv Poljske odigrao 71. uzastopni meč za selekciju Francuske, ali se još nije upisao u listu strelaca u Kataru.

"Imao sam šanse da postignem gol protiv Danske, ali ih nisam realizovao. Možda ne igram tako blizu kaznenog prostora kao nekada. Igram dobre utakmice", Grizman i dodao:

"Još mi nedostaje gol, ali nisam opsednut tim. Potreban sam timu u sredini terena da bih napravio vezu između odbrane i napada. Veoma sam ponosan i srecan".

On je istakao da je zahvalan selektoru Francuske Didijeu Dešanu.

"Dešanu dugujem sve. Kada se pojavim na terenu igram za Francusku, saigrače, ali i za selektora. Želim da pokušam da učinim sve da bude ponosan na svoj broj 7", rekao je Grizman, koji je na meču protiv Poljske pretrčao 11,3 kilometra.

Kejn: Biće težak i komplikovan meč sa Francuzima

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn očekuje težak meč protiv Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, prenose britanski mediji.

Engleska je sinoć pobedila Senegal 3:0 u osmini finala, dok je Francuska bila bolja od Poljske 3:1.

"Biće vrlo teško. To je sjajan tim, branilac titule, znamo da će biti komplikovano. Imamo nekoliko dana da se oporavimo pre te važne utakmice, ali ovo je SP, moramo da igramo protiv najboljih ekipa na svetu", rekao je Kejn.

On se na meču protiv Senegala po prvi put upisao u strelce na SP u Kataru.

"Srećan sam što sam postigao prvi gol na turniru, ali i što sam pomogao ekipi. Uspeli smo da postignemo golove iz različitih pozicija, to će biti važno za ostatak takmičenja", rekao je Kejn.

Utakmica između Engleske i Francuske biće odigrana u subotu, 10. decembra.

Mesi: Argentina je i dalje favorit za osvajanje SP, tu su i Brazil i Francuska

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi izjavio je da je njegova selekcija i dalje jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru, prenose britanski mediji.

Argentina će u petak u četvrtfinalu Mundijala igrati protiv Holandije.

"Argentina je jedan od kandidata. Mi smo velesila i uvek smo među najboljima. Potvrdili smo to i protiv Australije", rekao je Mesi.

On je istakao da su Brazil i Francuska među favoritima za osvajanje Mundijala.

"Brazilu ide dobro iako je poražen u grupi od Kameruna. Ova selekcija se i dalje nalazi na listi glavnih favorita. Francuska je dobra, kao i Španija iako je izgubila od Japana u grupi. Igraju dobro, imaju jasan plan i teško im je oduzeti loptu, jer kontrolišu posed. Biće teško da ih neko pobedi", zaključio je Mesi.

Francuska brani titulu osvojenu pre četiri godine na SP u Rusiji.

Sise: Videćemo šta će se dogoditi, ali za sada ostajem selektor Senegala

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliju Sise izjavio je da će vreme pokazati da li će ostati na ovoj funkciji, prenose britanski mediji.

Senegal je sinoć eliminisan u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je poražen od Engleske 3:0.

"Mi smo na Mundijalu, najbolje ekipe su ovde. Senegal je 18. na svetu, a Engleska je peta ili četvrta. Godinama smo radili kako bismo podigli sopstveni nivo na kontinentu. Moramo da nastavimo kako bismo mogli da se takmičimo na narednom SP sa ekipama ovakvog kvaliteta", rekao je Sise, koji je selektor Senegala od 2015. godine.

"Videćemo šta će se dogoditi, ali za sada sam selektor. Vreme će pokazati", dodao je selektor Senegala.

Sise (46) je prošle godine sa Senegalom osvojio Kup afričkih nacija. Senegal je 2019. u finalu Kupu afričkih nacija poražen od Alžira rezultatom 1:0.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kejn: Biće težak i komplikovan meč sa Francuzima

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2022

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn očekuje težak meč protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, prenose britanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.