Zbog skandiranja Ubij Srbina..., policija trazi odgovorne

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog skandiranja "Ubij Srbina...", policija trazi odgovorne

Albanci u Bujanovcu i Preševu su u nedelju veče na ulicama proslavili plasman fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo, a zbog u Bujanovcu skandiranja "Ubij, zakolji da Srbin ne postoji", policija radi na otkrivanju počinioca, prenose danas lokalni mediji.

Ponašanje dela lokalnih Albanaca u Bujanovcu danas je oštro osudio i predsednik Koordinaciong tela za Preševo Bujanovac i Medveđu Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Stanković zatrživši od nadležnih organa da utvrde, što pre, sve činjenice o tim dešavanjima

On je rekao Tanjugu da treba utvrdi i da li je to bilo spontano okupljanje ili organizovano i da li, "ako je bilo organizovan, treba utvrditi ko ga je organizovao".

"U svakom slučaju ne podržavamo takvo ponašanje jer su prekršeni svi kodeksi i norme navijačkog ponašanja", rekao je Stanković.

Više tužilaštvo dalo je nalog Policijskoj upravi u Vranju za podizanje krivične prijave protiv nepoznatog počinioca ili više njih koji su u nedelju uveče u Bujanovcu počinili krivično delo izazivanje verske netrpreljivosti, prenosi portal "Bujanovačke".rs pozivajući se na nezvanična saznanja iz policije.

Tokom slavlja u Bujanovcu čulo se skandiranje "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji”, čime je, po oceni Tužilaštva, počinjeno krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti, navodi taj portal na srpskom jeziku.

Dešavanja u Bujanovcu osudio je kako je preneo OKradio i poslanik SPS Zoran Antić istakavši da je to što se desilo "pitanje za predstavnike nadležnih organa Srbije, predstavnike Evropske unije i međunarodnih organizacija".

Slavlje koje je započelo u lokalnim kafićima, zatim nastavljeno vošnjama u koloni ulicama Bujanovca i Preševa eksaliralo je uvredljivim povicima i govorom mržnje u Bujanovcu, preneo je portal "Južne vesti"

U Preševu i Bujanovcu niko se danas od prestavnika Albanaca nije oglasio povodom ovog incidenta u Bujanovcu, preneo je taj portal.

Portali na albanskom jeziku, kao i portal "Bujanovačke" objavilili su snimke navijača koji slave u Presevu i Bujanovcu na kojima se vidi dosta mladih ljudi od kojih su neki nosili obeležja reprezentacije Albanije i simbola te države.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Zoran Stanković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.