Za Inter važnija utakmica posle finala?! Hoće li Konte prepisati od Murinja?

Izvor: Sportske.net, 21.Avg.2020, 11:39

Za Inter važnija "utakmica posle finala"?! Hoće li Konte prepisati od Murinja?

Neverovatno je da se mediji na Apeninima više bave onim što će biti posle nego večerašnjim finalom...

Inter se sprema za večerašnje finale, prvo posle deset godina i za njih i za italijanski fudbal, imaće šansu da po četvrti put slave u LE, tačnije tri puta su devedesetih osvajali ovo takmičenje pod "firmom" Kupa UEFA.

Na putu stoji Sevilja koja je obeležila ovaj vek sa pet trijumfa, ali posle sjajne partije protiv Šahtjora, Inter ulazi kao favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u meč.

Nije mala stvar osvojiti bilo koji evropski trofej, ovo je prilika koju su sanjali, prva sezona Antonija Kontea bi mogla da završi trijumfalno.

Sa druge strane, kažu da utakmica počinje kada se završi finale i ako Inter pobedi.

Postoji bojazan da će Antonio Konte odšetati iz kluba, kao što je Murinjo učinio pre deset godina kada je u noći velikog trijumfa otišao iz kluba.

Ali, čini se da ima dosta razlika da bi ova paralela mogla da bude povučena. Prvo, Murinjo je tada imao dogovor sa Realom pre finala. druga, Konte nema klub, a teško je verovati da će se odreći dve godine masne plate.

Umesto toga, on bi mogao da se sa peharom Lige Evrope ode na najvažniju utakmicu koja počinje posle finala, sudar sa Stivenom Žengom. Gazdama će predstaviti uslove koji se tiču pojačanja, većih ovlašćenja i zahteva da Inter bude aktivniji u federaciji i da on i igrači budu zaštićeni. Da li to znači da je nezadovoljan suđenjem ili da vrši pritisak pred novu sezonu, teško je reći.

Opsesija mu je Juventus, tačnije da svrgne bivši klub sa kojim je i počeo seriju dugu devet godina.

"Najvažnije je pobeđivati, uživati u trenutku, ne razmišljam šta će biti posle. Ali, samo se pobednici pamte, ne oni koji su igrali finale", kaže Konte koji je podigao mnogo bure kritikama na račun kluba nakon završetka Serije A.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.