Izvor: RTS, 21.Avg.2020, 11:34

Interov napad protiv Seviljine odbrane – ko će osvojiti Ligu Evrope (21.00, RTS1)

Sevilja i Inter igraju finale ovogodišnje izmenjene Lige Evrope. Španci već drže rekord takmičenja sa pet osvojenih trofeja, a nikada do sada nisu izgubili finale. Ekipa Antonija Kontea želi prvi evropski trofej od 2010. godine, kojim bi "izvukla" sezonu u kojoj je uloženo mnogo novca. Utakmica se igra na "RajnEnergiStadionu" u Kelnu od 21 sat. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, dok tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje izdanje Lige Evrope igra se u izmenjenom formatu, a do finala su stigle dve ekipe koje su okom cele godine, a naročito u samoj završnici pokazale najviše.

Sevilja je po ko zna koji put pokazala da ume i voli da igra drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Španci su šesti put u istoriji došli do finala, a već su do sada držali rekord po broju plasmana u utakmice koje odlučuju pobednika takmičenja.
Duel dva bivša šampionaSvih pet dosadašnjih finala su dobili, što ih čini možda i blagim favoritom u utakmici protiv Intera, iako je italijanska ekipa "na papiru" favorit, imajući u obzir imena trenera i igrača.
Doduše, daleko od toga da je Inter klub bez međunarodnog iskustva, o čemu svedoče tri titule šampiona Evrope, kao i tri u Kupu Uefa, prethodnici Lige Evrope, poslednji put sada već daleke 1998. godine. 
Inter je ove sezone uložio mnogo novca u dovođenje pojačanje, a Konte ih je uglavnom dovodio iz Premijer lige. gde je bio šampion sa Čelsijem.
Aleksis Sančes, Romelu Lukaku i Ešli Jang osvajali su trofej Lige Evrope sa Mančester junajtedom, a pored njih novi članovi nero-azura ove sezone postali su i Kristijan Eriksen i Viktor Mozes.
Španski tim drži još jedan rekord – Ligu Evrope osvajali su tri puta uzastopno, od 2014. do 2016. godine, poslednji put protiv favorizovanog Liverpula.
Granitna odbrana protiv maštovitog napadaSevilju odikuje odlična igra u odbrani. Ne računajući pogodak Junajteda iz penala u polufinalu Lige Evrope, mreža Sevilje poslednji put se zatresla još početkom jula, u pobedi nad Bilbaom 2:1.
Ekipu Žulena Lopetegija na terenu predvode iskusni Hesus Navas kao kapiten, Ever Banega i Luk de Jong, a mlade snage odlično su se uklopile u sistem igre koji godinama gaji tim iz Andaluzije.

S druge strane, Konte je pronašao formulu da Inter igra napadački i efikasan fudbal, o čemu najbolje svedoče rezultati u završnici Lige Evrope - po dva gola Hetafeu i Leverkuzenu, kao i pet golova u mreži Šahtjora u polufinalu takmičenja.
Lukaku igra fantastičnu sezonu, koja po brojkama umnogome podseća na najbolje izdanje Brazilca Ronalda u plavo-crnom dresu - na 50 utakmica ove sezone postigao je 33 pogotka.
Veliku podršku u napadu Belgijanac će imati od talentovanog Lautara Martineza, koji se uveliko nalazi na meti najbogatijih evropskih klubova, a veoma je moguće je da Argentinac biti nova zvezda Barselone, naročito ako Leo Mesi odluči da napusti Kamp Nou.
Utakmica u Kelnu, direktan prenos na RTS-uTreba istaći da će i Srbija imati svog predstavnika u finalu. Nemanja Gudelj oporavio se od koronavirusa i konkuriše za prvi tim Sevilje na ovom meču.
Utakmicu na "RajnEnergiStadionu" u Kelnu kao glavni sudija vodiće Holanđanin Dani Makeli, a na tribinama neće biti publike zbog dobro poznate situacije oko pandemije koronavirusa.
Sve navedeno navodi na zaključak da nas večeras očekuje izuzetno zanimljiv duel, koji ćete moći u direktnom prenosu da pratite na Prvom programu RTS-a od 21. sat.
Takođe, tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Inter važnija "utakmica posle finala"?! Hoće li Konte prepisati od Murinja?

Izvor: Sportske.net, 21.Avg.2020

Neverovatno je da se mediji na Apeninima više bave onim što će biti posle nego večerašnjim finalom....Inter se sprema za večerašnje finale, prvo posle deset godina i za njih i za italijanski fudbal, imaće šansu da po četvrti put slave u LE, tačnije tri puta su devedesetih osvajali ovo takmičenje...

Nastavak na Sportske.net...

Sevilja je osvojila Ligu Evrope

Izvor: RTS, 21.Avg.2020

. Sevilja je savladala Inter sa 3:2 u finalu Lige Evrope i šesti put osvojila ovo takmičenje.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.