Vojvodina iyabrala novog predsednika

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina iyabrala novog predsednika

Fudbalski klub Vojvodina danas je dobio svog novog predsednika. Posle ostavke Vojislava Gajića, kao i svih ostalih članova Upravnog odbora, danas je u amfiteatru SPC “Vojvodina” održana vanredna sednica klupske Skupštine, na kojoj je prisutno bilo 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela.

Članovi Skupštine najpre su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a potom se prešlo i na izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novog predsednika kluba. Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je crveno-beli dres nosio od 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u Espanjolu.

Većinom glasova, članovi Skupštine podržali su njegov izbor za predsednika, a nakon toga, novi predsednik FK Vojvodina saopštio je da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu. Njegov predlog za članove Upravnog odbora takođe je jednoglasno podržan od strane članova Skupštine.

Osim u Upravnom odboru, na današnjoj sednici usvojene su odluke i o promenama u Nadzornom odboru kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša, koji je na ovo mesto podneo ostavku usled činjenice da novi statut kluba, usvojen na prethodnoj sednici, ne dozvoljava jednom licu da istovremeno bude član Nadzornog odbora i član Skupštine, na njegovo mesto izabran je Dragoslav Vuković, dok su preostala dva člana ovog tela Marko Petrović i Stevan Miljaković.

Takođe, članovi Skupštine danas su razrešili dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.