Dušan Mijić novi predsednik FK Vojvodina

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Mijić novi predsednik FK Vojvodina

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Dušan Mijić, izabran je za novog predsednika tog novosadskog kluba.

Posle ostavke Vojislava Gajića, kao i svih članova Upravnog odbora, u amfiteatru SPC "Vojvodina" održana je vanredna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj je bilo prisutno 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela.
Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbora, a potom se prešlo i na izbor novog predsednika kluba.
Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine.
Većinom glasova, članovi Skupštine podržali su njegov izbor za predsednika.
Mijić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, nosio je dres Vojvodine od 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u španskom Espanjolu.
Novi predsednik Vojvodine je nakon izbora saopštio da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu.
Osim u Upravnom odboru, na sednici usvojene su odluke i o promenama u Nadzornom odboru kluba.
Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša izabran je Dragoslav Vuković, dok su preostala dva člana tog tela Marko Petrović i Stevan Miljaković.
Članovi Skupštine su razrešili dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.