Vembli i Italijani, dobitna kombinacija!

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vembli" i Italijani, dobitna kombinacija!

Bilo da se radi o starom ili novom "Vembliju", fudbalsko zdanje u Londonu bilo je talično Italijanima svaki put kada su na njemu igrali u poslednjih 25 godina.

Drugi najveći stadion u Evropi večeras je bio poprište revanš utakmice osmine finala Lige šampiona između Totenhema i Juventusa.

Totenhem tokom izgradnje novog stadiona svoje utakmice kao domaćin igra na "Vembliju", a večeras je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ovo zdanje bilo talično Juventusu.

Prvi put od kada je izgrađen novi "Vembli" gostovao je jedan italijanski klub i ostvario pobedu koja mu je omogućila da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

Stari "Vembli" bio je jednako taličan za Italijane. Pre Juventusa, ali na srušenom stadionu koji se nalazio na istom mestu gde i novi, pobede su slavili Fiorentina, Italija i Parma.

Parma je na "Vembliju" savladala Antverpen (3:1) 1993. godine, reprezentacija Italije je minimalcem slavila protiv Engleske četiri godine kasnije, dok je Fiorentina 1999. godine savladala Arsenal minimalnim rezultatom.

Last four Italian sides to play at @wembleystadium:

Parma - 3-1 win v Antwerp, 1993

Italy - 1-0 win v England, 1997

Fiorentina - 1-0 win v Arsenal, 1999

Juventus - 2-1 win v Spurs, 2018 #UCL #TOTJUV

— Gracenote Live (@GracenoteLive) March 7, 2018
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.