Urugvajci ne menjaju dobitnu kombinaciju

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urugvajci ne menjaju dobitnu kombinaciju

Iskusni stručnjak godinama unazad izvlači najbolje iz selekcije Urugvaja.

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Oskar Tabares produžio je ugovor sa Savezom na još četiri godine, saopšteno je danas.

"Tabares je predvodio ekipu u 185 utakmica, što znači da je kao selektor sa isti državnim timom rekorder po broju utakmica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Urugvaja, preneli su britanski mediji.

Posle kratkog boravka na klupi Urugvaja, od 1988. do 1990. godine, 71-godišnji Tabares je ponovo 2006. godine preuzeo državni tim i od tada nije napuštao ekipu.

On je jedini trener koji je svoju zemlju predvodio na četiri Svetska prvenstva, saopštio je Savez.

Tabares, koji otežano hoda, je veoma poštovan u Urugvaju i poznat je pod nadimkom "Maestro". On je predvodio Urugvaj do polufinala Svetskog prvenstva 2010. godine, a 2011. osvojio je Kup Amerike.

Na Mundijalu u Rusiji ovog leta Urugvaj je izgubio u četvrtfinalu od šampiona Francuske.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.