Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Lion i Bešiktaš kažnjeni sa po 100 hiljada evra

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) saopštila je da će fudbalski klubovi Bešiktaš i Olimpik Lion, u slučaju da se u roku od dvije godine ponove neredi s utakmice četvrtfinala Lige Evrope, biti suspendovani na godinu dana.

"Etička i disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku od jednogodišnjoj suspenziji učešća na evropskim takimčenjima. No, ova odluka će biti implementirana na način dvogodišnje kontrole. Oba kluba su kažnjena i sa po 100 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << evra novčane kazne", piše u sapoštenju UEFA-e.

Nakon nereda u susretu četvrtfinala Lige Evrope između Olimpik Liona i Bešiktaša 13. aprila, UEFA je pokrenula istragu te oba tima uputila na Disciplinsku komisiju

Kada je riječ o Olimpiku, njemu se stavljao na teret loš raspored sjedenja gostujućih i domaćih navijača, nedovoljno poduzimanje bezbjednosnih mjera, ulazak navijača na teren kao i neki drugi propusti koje će komisija istražiti. Bešiktašu se na teret stavljalo paljenje baklji od njegovih navijača, te bacanje predmeta na teren.

U saopštenju iz Kancelarije gradonačelnika Liona potvrđeno je da je tokom nereda na utakmici Olimpika i Bešiktaša povrijeđeno najmanje sedam navijača, a lakše povrede zadobila su trojica policajaca i dvojica pripadnika žandarmerije. Privedeno je najmanje 12 navijača.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.