Tošić: Nemamo kompleks od Australije

Izvor: Politika, 31.Maj.2011, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošić: Nemamo kompleks od Australije

Naši fudbaleri danas putuju u Seul na prijateljski megdan Južnoj Koreji, a zatim nastavljaju u Melburn gde ih očekuje meč sa Australijom. – Član moskovskog CSKA tvrdi da će u drugom susretu reprezentacija Srbije imati „vatrenu podršku

Srpski fudbalski reprezentativci danas u 14.05 časova s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”, preko Frankfurta, lete u Seul, gde će se 3. juna od 13 sati u prijateljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmici sastati s Južnom Korejom. Turneju će nastaviti i završiti 7. juna u 11.30 časova, u takođe prijateljskom odmeravanju snaga sa Australijom.

Dan uoči polaska na daleki put svoja očekivanja izneo je fudbaler sredine terena moskovskog CSKA Zoran Tošić:

– Ušao sam u formu i poslednjih nekoliko kola odigrao standardno. Pokušaću da i sada igram na istom nivou i da budem od koristi nacionalnom timu.

O prvom rivalu Tošić je kazao:

– Pre godinu i po dana pobedili smo ih u Londonu s 1:0. Tada smo prekinuli njihov niz od 26 uzastopnih utakmica na kojima nisu poraženi. Bila je to jedna od naših najboljih partija poslednjih godina. Siguran sam da će u Seulu biti drugačije, jer će reprezentacija Južne Koreje u Seulu ima veliku podršku s prepunih tribina.

U analizi selekcije Australije, rivala od kojeg su naši fudbaleri izgubili u trećem kolu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi u Nelspruitu s 2:1 i vratili se kućama kao poslednji u grupi, vezista „armejaca” je kazao:

– Nakon te utakmice ostao je veliki žal. Svi se sećamo našeg dobrog prvog dela i velikog broja propuštenih šansi. U drugih 45 minuta se sve promenilo i završilo se onako kako nismo želeli. I na Olimpijskim igrama u Pekingu igrao sam meč u kojem smo poraženi od reprezentacije Australije, a čuo sam i za neke ranije neuspehe u duelima s njima. Međutim, ne smatram da imamo kompleks i da su selekcija, koja nam ne odgovara. Mislim da se to jednostavno dogodilo.

Očekuje se da reprezentacija Srbije ima veliku podršku naših iseljenika, koji žive na „najmlađem” kontinentu.

– Imam dosta rodbine u Australiji. Činjenica je da ćemo imati vatrenu podršku u Melburnu, iako ćemo biti veoma daleko od otadžbine i to nam daje poseban motiv – zaključio je Zoran Tošić.

Jedini trening u Selu naši reprezentativci odradiće sutra u podne.

S. R.

-----------------------------------------------------------

Biševac: Kad se igra za reprezentaciju nema umora

Defanzivac Milan Biševac je u nedelju uveče završio sezonu u Valensijanu pobedom protiv Nice 2:1, za koju je igrao naš nekadašnji mladi reprezentativac Nemanja Pejčinović. Njegov tim je na kraju šampionata Francuske zauzeo 12. mesto:

– Kao i ostali igrači umoran sam posle duge i naporne sezone. Ali, sve to nestaje čim se misli i koncentracija okrenu obavezama koje nas očekuju u nacionalnom timu.

Za duel sa Australijom Biševac smatra:

– Imamo idealnu priliku da prekinemo lošu tradiciju, pa makar to bilo i u prijateljskom susretu. Iako nisam igrao na Mundijalu i ja imam poraz od Australijanaca. Bilo je to na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine. Uveren sam da će u Melburnu biti mnogo bolje nego tada.

Najbolji nacionalni tim Srbije prvi put će gostovati u Australiji, pa je o susretu sa zemljacima koji žive u ovoj zemlji, Biševac rekao:

– Uvek je specijalan motiv kada igramo utakmicu na strani, a naročito tamo gde imamo mnogo navijača. Posebno je stimulativno kada u dresu reprezentacije, jer znamo koliko će samo naše prisustvo tamo doneti radosti našem narodu. Međutim, to je ujedno i dodatna obaveza da im se odužimo dobrom igrom i ako je moguće pobedom u Melburnu.

S. R.

objavljeno: 01.06.2011
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.