Švajcarska policija uhapsila šestoricu zvaničnika FIFA

Izvor: NTV.rs, 27.Maj.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska policija uhapsila šestoricu zvaničnika FIFA

CIRIH – Švajcarska policija uhapsila je danas šestoricu zvaničnika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), po zahtevu za izručenje koje su izdale američke vlasti.
Uhapšeni zvaničnici FIFA optruženi su za primanje mita u vrednosti od više od 100 miliona dolara i to devedestih godina na turnirima u SAD i Latinskoj Americi, prenosi agencija AP.
Za sada nije precizirano da li je ovo hapsenje u vezi sa istragom organizacije Mundijala 1994. u SAD.
Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << članovi FIFA borave u Švajcarskoj kako bi učestvovali na izbornom kongresu FIFA za predsednika, na kojem se očekuje da aktuelni čelnik te organizacije Sep Blater ostane na kormilu i peti mandat.
„Među uhapšenima nije Blater. On uopšte nije umešan u ovaj slučaj“, rekao je za agenciju AP portparol FIFA Valter de Gregorio.
Među uhapšenima je predsednik Fudbalske federacije Kostarike Eduardo Li, tvrdi Njujork tajms.
Kandidat na izborima za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) jordanski princ Ali bin al Husein rekao je da je ovo tužan dan za fudbal.
Tanjug 27 Maj 2015 10:29
Steffen Schmidt/Keystone via AP, File

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zvaničnici FIFA zbog pranja novca

Izvor: Capital.ba, 27.Maj.2015

CIRIH, Šest fudbalskih zvaničnika svjetske fudbalske asocijacije /FIFA/ uhapšeno je danas u Cirihu i čeka se njihovo izručenje u Sjedinjene Američke Države, saopštila je švajcarska Federalna kancelarija pravde /FCOJ/. List „Njujork tajms“ piše da su uhapšeni visoko rangirani zvaničnici...

Nastavak na Capital.ba...

Američko pravosuđe „čisti” svetski fudbal

Izvor: Politika, 27.Maj.2015

Dva dana uoči izbora za predsednika Fife, švajcarska policija uhapsila devet zvaničnika ove organizacije. – Istražuje se korupcija od 100 miliona dolara, dodeljivanje domaćinstava Mundijala Rusiji i Kataru, ali i Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i izbor Blatera za predsednika..Svetsku fudbalsku...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.