Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 17:12

Superliga Evrope, Balkan i fudbal: Kako je Javor odbio "nepristojnu ponudu" i gde su tu Zvezda i Partizan

Najava da će najbogatiji klubovi Evrope uskoro osnovati Superligu izazvala je burne reakcije - gde su tu Srbija, Zvezda i Partizan?

ReutersFudbaleri Lidsa uoči utakmice protiv Liverpula sa majicama: „Fudbal je za navijače". Spreda je pisalo: „Liga šampiona - zavredi mesto rezultatom"

Trenutak u noći između nedelje i ponedeljka, kada je 12 velikana, fudbalskih klubova, na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postavilo isti status o ulasku u Superligu, odjeknuo je širom planete.

Najava da će najbogatiji klubovi Evrope uskoro izaći iz Lige šampiona i osnovati novu ligu, izazvala je burne reakcije širom sveta, ali i u Srbiji.

Svet koji je ionako žestoko podeljen po gotovo svim pitanjima, dobio je nedavno novi raskol - na superligaše i ligašampionisteiuefiste.

I taj sukob se žestoko zahuktava…

Sve o Superligi Evrope: „Gospodo, pravite veliku grešku - ova igra nije proizvod, navijači nisu potrošači" Priča o golovima i glasovima: Da li srpski sportisti treba da se više politički angažuju Aleksandar Mitrović - čovek za golove i rekorde

Fudbalski savez Srbije, kao i najveći klubovi Superlige - ali i klubovi iz Srbije - Crvena zvezda i Partizan, stali su odmah na stranu Lige šampiona.

„Igra koja spaja, a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA (Evropska fudbalska unija) i FIFA (Međunarodna fudbalska federacija)", navodi se u saopštenju FSS-a.

Zbrka oko Superlige mogla bi da dovede do daljih promena u fudbalu, pa se tako ponovo pominje i mogućnost formiranja Balkanske fudbalske lige.

O toj ligi na Balkanu u ranije se pričalo, samo na nivou ideje, a sada je ponovo o njoj govorio predsednik Real Madrida Florentino Perez, braneći stav 12 klubova da osnuju Superligu Evrope.

Za to vreme na društvenim mrežama traje debata o Superligi, da li je treba igrati, ko će joj se još pridružiti, a ima i raznih šala.

Tako je, na primer, FK Javor iz Ivanjice kategorički odbio učešće.

БРЕЈКИНГ

И поред великих притисака Флорентина Переза и осталих организатора, ФК Јавор Матис одбио је учешће у Супер лиги Европе. #LjuljajJavore

— ФК Јавор Матис (@FKJavorMatis) April 19, 2021
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.