Superliga Evrope, Balkan i fudbal: Kako je Javor odbio "nepristojnu ponudu" i gde su tu Zvezda i Partizan

Najava da će najbogatiji klubovi Evrope uskoro osnovati Superligu izazvala je burne reakcije - gde su tu Srbija, Zvezda i Partizan?

 

Fudbaleri Lidsa na zagrevanju
Reuters
Fudbaleri Lidsa uoči utakmice protiv Liverpula sa majicama: „Fudbal je za navijače". Spreda je pisalo: „Liga šampiona - zavredi mesto rezultatom"

 

Trenutak u noći između nedelje i ponedeljka, kada je 12 velikana, fudbalskih klubova, na društvenim mrežama postavilo isti status o ulasku u Superligu, odjeknuo je širom planete.

Najava da će najbogatiji klubovi Evrope uskoro izaći iz Lige šampiona i osnovati novu ligu, izazvala je burne reakcije širom sveta, ali i u Srbiji.

Svet koji je ionako žestoko podeljen po gotovo svim pitanjima, dobio je nedavno novi raskol - na superligaše i ligašampionisteiuefiste.

I taj sukob se žestoko zahuktava…

Fudbalski savez Srbije, kao i najveći klubovi Superlige - ali i klubovi iz Srbije - Crvena zvezda i Partizan, stali su odmah na stranu Lige šampiona.

„Igra koja spaja, a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA (Evropska fudbalska unija) i FIFA (Međunarodna fudbalska federacija)", navodi se u saopštenju FSS-a.

Zbrka oko Superlige mogla bi da dovede do daljih promena u fudbalu, pa se tako ponovo pominje i mogućnost formiranja Balkanske fudbalske lige.

O toj ligi na Balkanu u ranije se pričalo, samo na nivou ideje, a sada je ponovo o njoj govorio predsednik Real Madrida Florentino Perez, braneći stav 12 klubova da osnuju Superligu Evrope.

Za to vreme na društvenim mrežama traje debata o Superligi, da li je treba igrati, ko će joj se još pridružiti, a ima i raznih šala.

Tako je, na primer, FK Javor iz Ivanjice kategorički odbio učešće.

U međuvremenu je Superliga dovela i do formiranja Beton Superlige, takmičenja koje će imati prilično zanimljivu himnu.

  • Marko

    20.04.2021 19:12
    Ne postoji podela, svi sportisti podržavaju sport, a nažalost 12 klubova se gasi i od sada igraju u cirkuskim predstavama grupice milijardera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?