Sud Radničkom otpisao dug od 10 miliona

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud Radničkom otpisao dug od 10 miliona

Žalba Apelacionom sudu FK Radnički urodila je plodom, pa je tako oslobođen duga od skoro 10 miliona dinara, koje je po odluci Višeg suda u Nišu trebalo da isplati bivšem predsedniku, Zoranu Bankoviću. Nekadašnji predsednik iznenađen presudom.

Nekadašnji prvi čovek Nišlija tužio je ovaj klub zbog pozajmica koje je davao dok je bio na ovoj funkciji i koje su sa kamatama dostigle ovaj iznos. Viši sud u Nišu je presudio u korist Bankovića, ali je presuda poništena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od strane Apelacionog.

Uprkos nastojanjima pojedinih da niški klub nestane sa fudbalske mape Srbije, pre svega čestim i neosnovanim optužbama, usvajajući žalbu kluba sprečeno je dalje nametanje novih finansijskih troškova, kojima bi se klub u potpunosti uništio - kažu iz Radničkog.

Prema drugoj presudi utvrđeno je da dostavljene priznanice i verifikacije nisu validne, te da ne postoji odluka uprave kluba kojom bi se potvrdilo uzimanje pozajmice. Nekadašnji predsednik Zoran Banković kaže da su svi svedoci potvrdili da je on plaćao troškove kluba kada je račun bio u blokadi.

Svi znaju da sam ja odvajao lični novac, uzimao od svoje porodice da bi igrači svih kategorija mogli da putuju na utakmice. Zatečen sam presudom i ne želim da se svađam ni sa kim. Ja svom klubu i novoj upravi želim sve najbolje - priča Banković.

Bivši predsednik kluba sa Čaira je ovu funkciju vršio tokom 2006. godine, a u jednom periodu bio je i potpredsednik. U igračkoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu, Vardar, Dubočicu, OFK Beograd, ali se najduže zadržao u Radničkom, u odbrani čiji je neizostavan deo bio 5 sezona.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.