Stouni kritikovala FIFA zbog Mundijala u Rusiji i Kataru

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stouni kritikovala FIFA zbog Mundijala u Rusiji i Kataru

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Engleske Kejsi Stouni je rekla da neće uživo gledati takmičenje na Svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru zbog njihovih zakona protiv homoseksualaca.

 

Stouni, koja je nedavno priznala da je homoseksualne orijentacije, rekla je da je Svetska fudbalska federacija (FIFA) postavila loš primer tako što je organizaciju velikog takmičenja, kao što je Mundijal, dala Rusiji i Kataru.

"Neću ići u Rusiju i Katar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da gledam utakmice na Svetskom prvenstvu, pošto me tamo ne bi prihvatili", rekla je Stouni za BBC.

Ona je istakla da je javno odlučila da priča o seksualnoj orijentaciji kako bi podstakla druge ljude da to ne skrivaju. Stouni je dodala da su u fudbalskim krugovima svi znali njeno opredeljenje i da to nikome nije smetalo.

Rusiju, koja organizuje Zimske olimpijske igre u Sočiju, mnogi kritikuju zbog njenog zakona o zabrani propagiranja homoseksualizma među decom. U Kataru je zabranjen homoseksualizam. Kejsi Stouni rekla je da je "neverovatno da takve zemlje budu domaćini Mundijala i Olimpijskih igara".

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji biće održano 2018. godine, a u Kataru četiri godine kasnije.

 

 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stouni kritikovala FIFA zbog Mundijala u Rusiji i Kataru

Izvor: Dzungla.org, 10.Feb.2014

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Engleske Kejsi Stouni je rekla da neće uživo gledati takmičenje na Svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru zbog njihovih zakona protiv homoseksualaca. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.