Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 09:13

Stadion u Napulju menja ime u Maradoninu čast

Poznati fudbalski stadion u Napulju ”San Paolo” ubuduće će nositi ime po legendarnom Dijegu Armandu Maradoni. To je juče predložio gradonačelnik, a Napoli prihvatio.
Fudbalski svet juče je potresla smrt velikog Dijega, a posebno je emotivno sinoć bilo u Napulju, gde je čuveni fudbaler ostavio neizbrisiv trag.

Nedugo posle potvrde najgorih slutnji, svetla na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stadionu ”San Paolo” upaljena su u čast čoveka koji je klubu i gradu doneo dve titule šampiona Italije i mnogo, mnogo radosti.
Ispred brojnih murala u gradu podno Vezuva navijači su se sinoć okupljali, palili baklje i sveće i odavali počast svom vanvremenskom idolu. Slično je bilo i ispred stadiona.
U celoj toj atmosferi šoka i tuge, na Tviteru se oglasio gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris, koji je predložio da gradski stadion u buduće nosi ime po Maradoni.

Taj predlog naišao je, logično, na oduševljenje i odobravanje svih, a ubrzo se načelno sa tim predlogom složio i vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis. 
Još nije definitno utvrđen pun budući naziv, ali najverovatnije će on glasiti ”Dijego Armando Maradona - San Paolo stadion”.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikako nije moglo drugačije - Napolitanci uveli Maradonino ime u većnost!

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020

Želja gradonačelnika Napulja naišla na odobrenje italijanskog kluba...Stadion Napolija San Paolo ubuduće će se zvati Dijego Armando Maradona, po čuvenom argentinskom fudbalskom asu koji je u sredu preminuo u 60. godini...Maradona je fudbalska ikona u klubu iz grada sa juga Italije i čim su u Napulju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.