Spaleti novi selektor Italije

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 11:19

Spaleti novi selektor Italije

Fudbalski savez Italije i Lučano Spaleti postigli su dogovor da preuzme selektorsku funkciju, nakon što je prošle nedelje klupu napustio Roberto Mančini.

Prema navodima Gazete delo Sporta, Spaleti će potpisati trogodišnji ugovor.

Očekuje se da će Spaleti zvanično biti imenovan u subotu, a prvu konferenciju za medije bivši trener Rome i Intera održaće u ponedeljak.

Spaleti je prošle sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Napolijem osvojio titulu prvaka Italije i ubrzo napustio klub.

Problem oko preuzimanja selektorskog mesta nastao je zbog ugovorne klauzule, koja obavezuje da se Napoliju plati odšteta od tri miliona evra, u slučaju da Spaleti preuzme novu funkciju do juna 2024. godine.

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis ranije je upozorio FIGC da se neće odreći nadoknade, koja se svakog meseca smanjuje za 250.000 evra.

Italija je predvođena Robertom Mančinijem 2021. godine osvojila titulu na Evropskom prvenstvu, ali je propustila poslednja dva svetska prvenstva.

U nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, Italiju očekuje gostovanje Severnoj Makedoniji (9. septembar), da bi tri dana kasnije u Milanu dočekala Ukrajinu.

Italija u Grupi C posle dva odigrana meča zauzima treće mesto sa tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.