Skupštinski prenos oštetio RTS za četiri miliona evra!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinski prenos oštetio RTS za četiri miliona evra!

BEOGRAD - Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić izjavio je danas da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu Javnom servisu zbog toga što zbog prenosa sednice iz Skupštine Srbije nije emitovao predviđeni prenos fudbalske utakmice u Ligi šampiona.

"Nadležni u vlasti obećali su da će platiti eventualnu štetu i gubitak zbog neprenošenja utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lige šampiona, a reč je o poslu čija bi vrednost, zajedno sa štetom, mogla da iznosi i do četiri miliona evra", rekao je Tijanić za današnje izdanje lista Danas.

Dejanović: Nema novca za RTS

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da parlament nema novca za nadoknadu sredstava Radio-televiziji Srbije što zbog skupštinskog zasedanja nije prenosio utakmicu Lige šampiona i da će taj problem biti rešen u komunikaciji sa tom medijskom kućom.

"Skupština nema taj novac, ali sam uverena da ćemo u komunikaciji sa RTS-om, kako to uvek činimo, rešiti sve probleme", rekla je Đukić- Dejanović novinarima u parlamentu.

Razgovor UEFA - RTS

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je danas saopštila da će razgovarati sa Radio-televizijom Srbije, koja je u utorak umesto utakmice Lige šampiona Bajern Minhen - Mančester Junajted, na šta je bila obavezna ugovorom, prenosila parlamentarnu raspravu.

Razgovori sa RTS i "moguće sankcije ili kompenzacije" su poverljivi, saopštila je UEFA, uz konstataciju da su ugovori o TV prenosima predmet nacionalnog prava i da programi ponekada mogu biti menjani, javlja AP.

RTS je u utorak 30. marta trebalo da prenosi prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Mančester junajteda.

Od toga je, međutim, odustao, pošto je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poslala pisani zahtev da Javni servis nastavi sa emitovanjem sednice na kojoj se razmatrala Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici.

"Dobili smo zahtev od predsednice parlamenta da nastavimo prenos Skupštine, što smo mi najpre odbili, jer je ugovoren prenos Lige šampiona. Međutim, ponovo smo dobili molbu da ne prekidamo rad parlamenta, tako da smo doneli odluku da, ipak, nastavimo sa prenosom", objasnio je Tijanić.

"Skupo smo platili prava na prenos Lige šampiona, reč je o milionskim sumama. Ugovorena pravila su veoma stroga, obavezni smo da 15 minuta ranije pustimo najavu, a prema ugovoru, nemamo pravo na snimak, već samo na direktan prenos", istakao je generalni direktor RTS-a.

On je naveo i da je Javni servis zbog neprenošenja utakmice primio više hiljada poziva nezadovoljnih građana i poručio da "više neće ponoviti ništa slično".

"Zbog teme i situacije ovoga puta smo nastavili prenos iz Skupštine, umesto utakmice, i sledeći put ne dolazi u obzir, pošto to predstavlja neku vrstu ataka na Javni servis. Iscrpeli smo spremnost da parlament uređuje Javni servis, što je nedopustivo", rekao je Tijanić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.