Skupština Novog Sada usvojila predlog o izgradnji 12 javnih garaža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Novog Sada usvojila predlog o izgradnji 12 javnih garaža

Grad Novi Sad ponudiće 12 lokacija privatnom partneru za izgradnju garaža, od kojih će četiri biti u centru. To je odlučeno na sednici gradskog parlmenta, a osim toga, odbornici su raspravljali o trošenju budžeta, o nizu urbanističkih planova, kao i o planovima za novi fudbalski stadion "Karađorđe" i rekonstrukciji limanskog parka.

Planom koncesije za izgradnju javnih garaža, predviđeno je da privatni partner garažama upravlja 40 godina, uz dodatni period koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je potreban za izgradnju. Dok u vladajućoj većini smatraju da će taj projekat poboljšati kvalitet života građana, opozicija ga kritikuje jer smatra da je Grad sopstvenim novcem trebalo da gradi garaže.

"Ako u proseku jedna garaža ima 300-350 mesta, ona živih novaca za 40 godina može da oprihoduje oko 36 miliona evra. Znači da je 20 miliona evra koje će koncesionar uložiti u četiri garaže smešna suma i da grad gubi mnogo", rekla je Snežana Mušicki iz SRS-a.

"Novi Sad je mogao da izgradi sve ove garaže iz svojih sredstava, ali je pitanje čega bismo onda morali da se odreknemo, da li je to izgradnja Doma zdravlja na Adicama, kanalizacije u Veterniku, vodovoda u Bockama, centralnog prečistača ili vrtića u Kaću ili nadogradnje osnovnih škola? Nas ova odluka ne obavezuje da uđemu u izgradnju svih 12 garaža, nego ćemo doneti odluku kojim tempom i kojim intenzitetom ćemo ulaziti u izgradnju tih garaža", izjavio je Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Rasprava i o realizaciji budžeta za prvih šest meseci ove godine. Demokrate, iako su i ovu sednicu bojkotovale, kritikuju trošenje budžeta.

"Ova gradska vlast nije pokazala u ovih šest meseci koliko je nesposobna, već je pokazala za prethodnih sedam godina koliko nemaju ideje niti vizije i koliko ne vode računa o potrebama građana Novog Sada", izjavio je Veljko Krstonošić iz DS-a.

U gradskoj vlasti kažu da šestomesečna slika trošenja budžeta, koja pokazuje da su prihodi za taj period ostvareni gotovo 90 odsto a rashodi oko 53 od planiranog, nije realna, i da će se pravo stanje videti u devetomesečnom i godišnjem izveštaju. Kao primer navode da će milijardu dinara za kupovinu autobusa GSP-a, biti vidljive tek sada, iako su tenderi bili još pre nekoliko meseci.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i izveštaje o radu javnih preduzeća, a donete su odluke koje će olakšati davanje gradskih stanova u zakup, na korišćenje ili prodaju određenđenim socijalnim i ugroženim kategorijama. Raspravljalo se i o rekonstrukciji Limanskog parka, gde se planira izgradnja dodantnih sadržaja za decu, uređenje skejt parka, ali i rušenje baraka i izgradnja poslastičarnice.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.