Skandalozna odluka FIFA: Srbiji kazna zbog albansko-švajcarskog dvoglavog orla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandalozna odluka FIFA: Srbiji kazna zbog albansko-švajcarskog dvoglavog orla

FIFA je danas upozorila i sa 54.000 franaka kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog "isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka" navijača.

Rojters prenosi da su predsednik FSS Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka i upozoreni zbog komentara izrečenih nakon utakmice Švajcarska-Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odigrane prošlog petka, koja je završena rezultatom 2:1 za Švajcarce.

FIFA je igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka

FIFA je obrazložila da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Kapiten Švajcaraca Stefan Lihtštajner, koji je takođe rukama pokazivao albanskog dvoglavog orla, uz opomenu je dobio kaznu od 5.000 švajcarskih franaka.

Sva trojica će moći i dalje da nastupaju za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

AP podseća da je disciplinski panel FIFA mogao da im odredi po dve utakmice zabrane igranja i da je njihovo ponašanje na utakmici odigranoj protiv Srbije ocenjeno kao provociranje javnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Prištini osnovan fond za plaćanje kazni Džaki i Šaćiriju

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2018

Nakon što je FIFA izrekla novčane kazne fudbalerima fudbalske reprezentacije Švajcarske Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, na Kosovu je formiran fond za isplatu dvadeset hiljada dolara koliko iznosi kazna koja im je izrečena...I ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani je odlučio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.