Skandal: Četiri fudbalske reprezentativke Irana - muškarci!

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Četiri fudbalske reprezentativke Irana - muškarci!

Fudbalerke u Iranu od sada će morati da prođu testiranje pola pošto je otkriveno da su četiri “igračice“ u nacionalnoj ekipi, u stvari, muškarci! Inspektori će da sprovode nasumična testiranja na treninzima, a sve fudbalerke koje ne mogu da dokažu da su 100 odsto žene, biće izbačene iz takmičenja.

Ma kad malo pogledate fotografiju ženske fudbalske reprezentacije Irana, možda ova ova 14-ica vuče na drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stranu, a i ova 7-ice je nešto sumnjiva...

 

Iranska fudbalska organizacija najavila je ovakve mere pošto je u javnost isplivalo da su neke od glavnih igračica lige, kao i četiri reprezentativke, u suštini muškarci koji nisu završili proces operacija promene pola ili pate od poremećaja u seksualnom razvoju.

Operacije promjene pola zakonite su u Iranu od 1979. godine, kad je ajatolah Homeini izdao verske zakone prema kojima je to dopušteno. S druge strane, zakonitost promene pola u potpunoj je suprotnosti sa strogim zakonima koji, između ostalih, brane homoseksualnost i predbračni seks.

Fudbalerke koje ne mogu da dokažu da su žene biće izbačene iz takmičenja, ali će biti primljene nazad kad završe s procesom promene pola.

Inače, fudbal je izuzetno popularan u Iranu kod oba pola, iako ženama nije dopušteno da idu na utakmice muških ekipa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Iranske reprezentativke u fudbalu su - MUŠKARCI!

Izvor: Prva.rs, 11.Feb.2014

 . Fudbalerke reprezentacije Irana moraće da od sada prolaze testiranje pola, posle skandala u kome je otkriveno da su četiri igračice u nacionalnoj ekipi, zapravo muškarci!. Inspektori će provoditi nasumična testiranja na treninzima, a sve igračice koje ne mogu dokazati da su 100 posto žene...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.