Širle završio igračku karijeru u 30. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 16:10

Širle završio igračku karijeru u 30. godini

Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Andre Širle saopštio je danas da završava igračku karijeru u 30. godini.

Osvajač titule prvaka sveta u Brazilu 2014. godine, u poslednje vreme nije mogao da pronađe formu, pre nekoliko dana istekao mu je ugovor sa Dortmundom, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će se odlučiti za penziju.

"Odluka se "kuvala" u meni već neko vreme. Dubine su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postajale sve dublje, a svetlih tačaka bilo je sve manje. Da biste opstali u ovom biznisu neophodno je da uvek imate određenu ulogu, u suprotnom gubite posao, a novi nećete dobiti, rekao je Širle za "Špigel".

On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Spartaku iz Moskve, gde je na 13 utakmica postigao samo jedan gol.

Pre toga, bio je na pozajmici u Fulamu, a tokom karijere igrao je i za Majnc, Bajer iz Leverkuzena, Volfsburg i Čelsi.

Za Nemačku je odigrao 57 utakmica i postigao 22 gola, uključujući i dva pogotka u istorijskoj pobedi protiv Brazila (7:1) u polufinalu Mundijala 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.