Selo Banje, budućnost izvesnija sa decom

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo Banje, budućnost izvesnija sa decom

Sa toliko dece u selima Banje i Suvo Grlo budućnost je izvesnija za srspko stanovništvo u tom delu Kosova i Metohije. Osnovna škola "Milun Jakšić" je u selu Banje, a deca iz susednog Suvog Grla dolaze školskim autobusom.
"Pošto ovako inače ne izlazimo ali ipak u školi možemo da se družimo i lepo nam je", kaže Milena Kovačević.

Ono što još nedostaje je, kaže, sportska sala. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Pa možda neka sala za treniranje nečega, neki fudbal možda, neka odbojka ili košarka", kaže Milena.
Deci je mnogo lakše što ne moraju da putuju do Zubinog Potoka u tamošnje škole a i roditelji manje brinu.
"Mnogo nam znači što imamo toliki broj dece. Radimo u dve smene s obzirom da nemamo dovoljno prostora", kaže direktor OŠ "Milin Jakšić" Darko Ristić.
Ne živi se lako ali kako, kaže Ristić, meštani i zaposleni u školi su se navikli na ovakvu situaciju jer već godinama žive tako.
U školi ne brinu da li će biti dece za upis u narednu školsku godinu. U vrtiću u selu Banje već ima i nekoliko predškolaca koji jedva čekaju da se pridruže svojim starijim drugarima.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Odbojka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.