Selektor ne zamera ništa Mitroviću, ali priznaje da je moglo da bude opasno

Izvor: Sportske.net, 17.Nov.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor ne zamera ništa Mitroviću, ali priznaje da je moglo da bude opasno

Pala je i parafraza Živine izjave...

Selektor Srbije Mladen Krstajić nije imao ništa da zameri Aleksandru Mitroviću posle pobede nad Crnom Gorom od 2:1, iako je igračeva "Panenka" mogla skupo da košta orlove u duelu Lige nacija.

Ljajić i Mitrović su doneli Srbiji 2:0, a onda je dosuđen penal, koji je Mitrović izveo prilično nonšalantno.

"Igrao sam fudbal i pokušavao sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uvek budem maksimalno ozbiljan, jer rezultrat od 2:0 je najgori rezultat. Ne mogu da zamerim ništa Mitru, on je mnogo toga uradio za Srbiju, jedan je od najboljih igrača u Ligi naciji i odveo nas je na Svetsko prvenstvo.

Ipak, ko god je protivnik, pa i bratska Crna Gora, moraš uvek da pokušavaš da ga dokrajčiš. Zaslužili smo da vodimo 5:0 u prvom poluvremenu, a u drugom je trebalo da već u 50. minutu izađu neki igrači da se odmore za utorak, a mi smo došli u situaciju da se borimo da sačuvamo pobedi i naše prvo mesto koje zasluženo treba da zadržimo
", rekao je Krstajić posle utakmice.

Selektor je zahvalio navijačima na podršci "po lošem vremenu", a protivniku je čestitao ne fer i korektnoj igri, "kao i u Podgorici".

"Sama utakmica - mislim da smo zasluženo pobedili, pogotovo prvo poluvreme: promašili smo penal, imali smo dve-tri prilike koje je trebalo da iskoristimo i da ranije završimo utakmicu. U fudbalu je tako, ako se malo opustite ili prepustite...Drugo poluvreme smo ušli ozbiljno, imali smo neke situacije gde je moglo da bude 3:0. Desio se gol, a imali smo i pet-šest minuta panike i nesigurnosti.

Mogu da shvatim te stvari, jer ima nekoliko mladih koji prvi put igraju sa starijim igračima. Normalno je da dođe do pada u igri. Najbitnije je da igrači to shvate i da su razumeli šta je problem i da u narednom periodu moramo to da ispravljamo, jer utakmica se igra 90 minuta, a ne jedno poluvreme
", rekao je Krstajić.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Krstajić: Trebalo je da bude 5:0 na poluvremenu...

Izvor: B92, 17.Nov.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa trebalo da "dokrajči" Crnu Goru u prvom poluvremenu..."Igrao sam fudbal i pokušavao sam uvek da budem maksimalno ozbiljan zbog toga što je 2:0 najgori rezultat. Ne mogu da zamerim Mitru, on je mnogo toga uradio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.