Savićević o otkazu Maldiniju: Amerikanci ne shvataju fudbal, nije im to NBA

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 15:30

Savićević o otkazu Maldiniju: Amerikanci ne shvataju fudbal, nije im to NBA

Legenarni fudbaler Milana imao je šta da kaže na temu velikih kadrovskih rezova u taboru "rosonera" koji su se desili na kraju sezone.

Gazda kluba i ujedno prvi čovek američke kompanije "RedBird" Geri Kardinale mnoge je neprijatno iznenadio odlukom da uruči otkaze čelnicima za sportska pitanja u klubu - Paolu Maldiniju i Rikiju Masari.

Taj sled događaja iznenadio je i legendarnog Dejana Savićevića, jednog jedinog, neponovljivog Milanovog "Genija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nisam očekivao Maldinijev odlazak", rekao je Dejo za "Sky Sport Italia".

Odlazak dvojice najvažnijih ljudi za sportska pitanja u klubu desio se samo godinu dana posle osvajanja titule u Seriji A - otud i čuđenje kod Savićevića.

"Milan je osvojio Skudeto prošle sezone kada niko to nije očekivao". Ne znam šta se dogodilo u međuvremenu", nije jasno Savićeviću šta je toliko moglo da pođe nizbrdo u klubu.

Krivicu svaljuje na američke gazde, kaže da ne shvataju posao vođenja velikog fudbalskog kluba.

"U Americi drugačije doživljavaju sport, drugačije nego mi ovde u Evropi. Amerikanci ne razumeju fudbal, ne shvataju da nije kao NBA", smatra Savićević.

Kompanija "RedBird", pored Milana, ima određenog udela i u Liverpulu i Tuluzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.