Saturn istupio iz lige

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jan.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saturn istupio iz lige

Ruski fudbalski prvoligaš Saturn istupio je iz Premijer lige zbog velikih finansijskih problema i nemogućnosti da pronađe generalnog sponzora.
Obavestili smo Fudbalski savez Rusije i Premijer ligu da zbog finansijskih problema nećemo moći da se takmičimo u sezoni 2011/2012 ni u jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ligi – navodi se u saopštenju kluba iz moskovskog regiona.
Takvu odluku čelnici Saturna doneli su nakon što je pre pet dana nadležni sud odlučio da proglasi stečaj kluba čiji dugovi iznose oko 800 miliona rubalja (26 miliona dolara).
Saturn je u ovogodišnjem šampionatu Rusije zauzeo deseto mesto, a drugi je klub koji se u poslednje dve sedmice zbog finansijskih problema povukao iz Premijer lige. Prethodno je to uradio Akmar iz Perma, koji će naredne godine igrati u drugoj ligi.
U februaru ove godine istu sudbinu doživeo je Fudbalski klub Moskva, koji se povukao kada je ostao bez generalnog sponzora.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.