Izvor: HotSport.rs, 28.Jan.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE NOVI PREDSEDNIK FIFA: Infantino dobio podršku

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) podržala je danas kandidaturu Švajcarca Đanija Infantina za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

CONMEBOL, u čijem sastavu je 10 članica, pružio je jednoglasnu podršku generalnom sekretaru Evropske fudbalske unije (UEFA) Infantinu na izborima za predsednika FIFA, 26. februara u Cirihu.
Južnoamerička organizacija je pre dva dana izabrala novog predsednka, Alehandra Domingesa iz Paragvaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << On je na toj funkciji zamenio sunarodnika Huana Anhela Naputa, koji je prošlog meseca uhapšen u Švajcarskoj i izručen SAD zbog optužbi za reketiranje u sklopu istrage oko velikog korupcionaškog skandala u FIFA.
Naput je prethodno rekao da će CONMEBOL na izborima krajem februara podržati predsednika UEFA Mišela Platinija, ali je Francuz suspendovan na osam godina zbog finansijskih malverzacija i nije priznata njegova kandidatura. Infantina je u ponedeljak podržalo sedam članica FIFA iz Centralne Amerike.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.