SRAMOTA! FIFA kaznila Srbiju, evo kakve su posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2022, 19:46

SRAMOTA! FIFA kaznila Srbiju, evo kakve su posledice

Nesrazmerno!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), kaznila je fudbalske saveze Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije zbog kršenja "pravila" na Mundijalu u Kataru.

FS Srbije je kažnjen sa 20.000 evra zbog "kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i člana 4. Pravilnika za FIFA Svetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom, navodi se u odluci Disciplinske komisije FIFA.

Na zastavi Srbije, sa južnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokrajinom Kosovom i Metohijom, bio je istaknut natpis: "Nema predaje".

Hrvatski fudbalski savez (HNS) je kažnjen sa 50.000  evra zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Hrvatski navijači su na toj utakmici vređali kanadskog golmana, srpskog porekla Milana Borjana, koji je kao dete izbegao tokom akcije etničkog čišćenja Srba iz Republike Srpske Krajine.

- Hrvatski fudbalski savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade -  objavila je FIFA.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: FIFA kaznila Srbiju zbog zastave „Nema predaje“, kazna i Hrvatskoj zbog traktora

Izvor: Danas, 07.Dec.2022

EPA Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije i Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog, kako je obrazloženo, neprimerenih poruka tokom mečeva na Svetskom prvenstvu u Kataru. Srpski savez je kažnjen sa 21.300 evra zbog zastave na kojoj je prikazana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.