Izvor: Blic, 05.Feb.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOLIDARNOST CELOG FUDBALSKOG TIMA Dolaskom Jovane u reprezentaciju njene saigračice poželele su da nauče znakovni jezik

Devojke ženske fudbalske reprezentacije BiH do 16 godina angažovale su učitelja znakovnog jezika, kako bi mogle lakše komunicirati s novom igračicom u timu, koja im se priključila nedavno.

Izuzetno talentovana Jovana Stevanović, igračica Ženskog fudbalskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine nacionalnom timu pridružila se početkom meseca, a njene koleginice gostoprimstvo su izrazile na posve neobičan način.

Koordinator za ženski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbal Ivana Vlaić kaže da učenjem znakovnog pisma žele postići dva cilja: olakšati komunikaciju između tima i Jovane, ali i poslati snažnu poruku da osobe koje imaju neki nedostatak trebaju i mogu biti deo društvene zajednice u celosti.

- Ovo je prvo okupljanje reprezentacije nakon što nam se Jovana pridružila. Dogovorili smo da tokom svakog okupljanja pozovemo učitelja znakovnog jezika da celi tim podučava znakovnom pismu - rekla je Vlaić, dodajući da celi tim uživa u novim aktivnostima.

Jovana Stevanović, iako ima problema sa sluhom i govorom, trenutno je s 25 golova druga na listi golgeterki kadetske Premijer lige BiH, a njen klub je uverljivo prvi na tabeli i ozbiljne su kandidatkinje za šampionsku titulu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.