Poslednji ples u Rijadu – Ronaldo protiv Mesija

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 21:11

"Poslednji ples" u Rijadu – Ronaldo protiv Mesija

Fudbalski klub Al Nasr, za koji igra Kristijano Ronaldo biće domaćin Majamiju Lionela Mesija, 24. februara u prijateljskom meču koji je nazvan "Poslednji ples".

To je saopšteno je na zvaničnom sajtu turističke stranice Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije.

Rijad će biti domaćin spektakularnog meča u kom će verovatno poslednji put u karijerama na suprotnim stranama biti zvanično dva najbolja fudbalera 21. veka, a po mišljenjima velikog dela javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dva najbolja fudbalera svih vremena.

Portugalac Ronaldo (38) i Argentinac Mesi (36) su godinama igrali jedan protiv drugog na klupskom nivou, dok je Leo Mesi bio član Barselone.

Portugalac se suočavao sa Mesijem prvo u dresu Mančester Junajteda u Ligi šampiona, a zatim kao član Reala u španskoj La Ligi.

Počevši od 2005. godine, dva velikana svetskog fudbala osvojila su čak 13 Zlatnih lopti - Leo Mesi osam, a Kristijano Ronaldo pet.

Na reprezentativnom nivou Mesi i Ronaldo su samo jednom igrali jedan protiv drugog. Februara 2011. godine Argentina je u švajcarskom gradu Ženevi pobedila Portugal 2:1.

Obojica su dala po gol, Ronaldo iz igre u 21. minutu za izjednačenje na 1:1, a Mesi iz penala u 90. minutu za konačnih 2:1 za Argentinu.

Njih dvojica su se poslednji put sastali 19. januara 2023. godine u Rijadu u prijateljskoj utakmici Pari Sen Žermena i selekcije najboljih igrača Saudijske Arabije koju je Ronaldo predvodio kao kapiten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.