Romska deca trenirala američki fudbal

Izvor: Studio B, 23.Mar.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romska deca trenirala američki fudbal

U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i kluba ,,SBB Vukovi Beograd", deca iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja ,,Gazela" trenirala su američki fudbal na Adi Ciganliji.

Neki od mališana su već bili upoznati sa američkim fudbalom, a neki od njih su se prvi put susreli sa ovim dinamičnim sportom. Saznali su da za uspešnu igru i timski duh nije neophodna samo snaga, već i inteligencija, brzina i veština. Budući da zahvaljujući Sekretarijatu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << socijalnu zaštitu deca iz nekadašnjih nehigijenskih naselja redovno pohađaju različite sportske aktivnosti, i na ovom treningu su se pokazali kao izuzetno uspešni, pa ih je klub američkog fudbala ,,SBB Vukovi Beograd" nagradio ulaznicama za utakmicu koju će sledećeg vikenda odigrati sa suparničkim timom iz Budimpešte.

Posle treninga deca će odgledati predstavu ,,Rođendanska sapunica", koju će glumci pozorišta „Čarapa" odigrati u nedelju u Dečjem kulturnom centru.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Ada

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.