Izvor: RTS, 08.Feb.2022, 15:37

Reprezentativac Švajcarske stigao u Grafičar

Švajcarski fudbaler Milorad Stajić, koji je prošao omladinsku školu Bazela, novi je član Grafičara, saopšteno je iz beogradskog kluba.
"Sinonim za uspešnost fudbalske karijere i igrački kvaliteti u našoj zemlji uglavnom se vrednuje ostvarenom inostranom karijerom i transferima realizovanim ka evropskim klubovima. Međutim, u Grafičaru su uspeli da urade suprotno i da u svoje redove dovedu fudbalera iz srca Evrope, koji je ponikao u Bazelu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prošao sve njihove selekcije. Reč je o defanzivnom veznom igraču, juniorskom reprezentativcu Švajcarske, Miloradu Stajiću koji je bio velika želja sportskog sektora razvojnog tima Crvene zvezde", navode iz Grafičara.

Stajičć je sa Grafičarem potpisao ugovor do leta 2024. godine. 
"Veoma sam zadovoljan novim klubom, ceo stručni štab i svi saigrači su me sjajno prihvatili.
Zadovoljan sam što sam ovde, želim da napredujem i ovo je pravo mesto za to. San mi je da
jednog dana zaigram na 'Marakani' i radiću naporno da to ostvarim. Saigrači su sjajni, nije lako doći iz inostranstva i tek tako se prilagoditi, uvek će biti mnogo igrača, mnogo konkurencije, ali je ovde veoma zdrava i dobra priča, sa takvom konkurencijom samo možemo da budemo bolji", prvi su utisci mladog fudbalera nakon potpisivanja ugovora sa Grafičarom.
Ekipa Marka Neđića tokom boravka u Antaliji odigrala je pet kontrolnih utakmica sa znatno starijim i iskusnijim ekipama i utisak je da ni u jednoj nije bila inferiorna, a Stajić je dobio dobru minutažu da se pokaže i ustali u prvom sastavu.
"Pripreme u Antaliji su odrađene na perfektan način, ekipa je naoštrena i spremna za svaki izazov. U Grafičaru se igra mnogo brži i jači fudbal i to je najveća razlika u odnosu na fudbala u Švajcarskoj, gde sam igrao. Mnogo je izazovnije i interesantnije ovde. Srećan sam što sam u ovom okruženju i što ću u ovakvom okruženju raditi i napredovati", dodaje Stajić.
Da od mladog Stajića koga ugovor sa Grafičarom veže do juna 2024. godine, ima velika očekivanja, prilikom promocije potvrdio je i sportski direktor Grafičara Dušan Anđelković.

"Grafičar uvek ima za cilj razvijanje Zvezdine dece i dovođenje mladih i talentovanih igrača kakav je i Milorad Stajić. Odlučili smo se za Stajića i jako smo srećni što je naš novi igrač. Dolazi iz odlične sredine i njegov odnos prema treningu videli smo u prvih deset minuta kada je došao. Odnos prema obavezama, odnos sa saigračima, poštovanje trenera i njegovih zamisli, sve je to jako bitno za mladog igrača", naveo je bivši fudbaler Crvene zvezde i internacionalac koji je dobar deo karijere proveo u Rusiji.
Anđelković je još jednom ponovio ciljeve kluba u predstojećoj polusezoni.
"Cilj je razvoj mladih igrača, ali i opstanak u Prvoj ligi Srbije. U nezavidnoj smo situaciji na tabeli, po mom mišljenju nezasluženo, jer smo mnogo utakmica odigrali dobro, ali ostali bez bodova. To su posledice neiskustva, ali ne bežimo od toga. Pojačali smo se i cilj je opstanak u ligi. Biće to veliki uspeh, a vidimo da su igrači Grafičara ostali u prvom timu Zvezde, naš nekadašnji fudbaler Lazetić je prodat u Milan. To su sve veliki uspesi Zvezde i Grafičara", naglasio Anđelković.
Fudbaleri Grafičara prvi takmičarski susret u 2022. godini odigraće 26. februara u Ivanjici, protiv ekipe Javora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Od Bazela do Grafičara

Izvor: B92, 08.Feb.2022

Švajcarski fudbaler Milorad Stajić, koji je prošao omladinsku školu Bazela, novi je član Grafičara...Dvadesetogodišnji vezni igrač potpisao je ugovor do leta 2024. godine sa razvojnim timom Crvene zvezde..."Zadovoljan sam što sam ovde, želim da napredujem, san mi je da jednog dana zaigram na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.