Radovi na Karađorđu počinju prvog oktobra

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 17:41

Radovi na "Karađorđu" počinju prvog oktobra

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da će obnova stadiona "Karađorđe" početi 1. oktobra, a da će igrači od tog datuma domaće utakmice igrati u Bačkoj Topoli.

Odluka je doneta nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a rekonstrukcija uključuje građevinske radove i postavljanje novog "zelenog tepiha" sa hibridnom travom.

Fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojvodine će tako sezonu početi na svom stadionu, da bi od 1. oktobra igrali na "TSC areni".

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Dragoljub Zbiljić istakao je da se rekonstrukcija stadiona nalazila na listi prioriteta od dolaska nove uprave u maju prošle godine.

"Ovim putem moram da iskažem zahvalnost Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milanu Đuriću, kao i čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije na podršci u realizaciji ovog zajedničkog projekta", rekao je Zbiljić, koji se posebno zahvalio fudbalskom klubu TSC.

Iz Vojvodine su dodali da će u narednih sedam do deset dana biti poznata odluka Evropske fudbalske unije (Uefa), o tome da li će njihov klub mečeve u kvalifikacijama za Ligu konferencija moći da igra u Novom Sadu ili će evropske utakmice igrati u Bačkoj Topoli.

Nova sezona u Super ligi Srbije trebalo bi da počne 22. jula. Vojvodinu 27. jula čeka gostovanje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv kiparskog Apoela, dok je revanš na programu sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.