Radnički savladao Spartak sa 1:0

Izvor: JužneVesti.com, 14.Okt.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički savladao Spartak sa 1:0

Golom glavom Nikole Ašćerića u 71. minutu niški Radnički pobedio je subotički Spartak rezultatom 1:0 (0:0) u 13. kolu fudbalske Superlige na stadionu Čair.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ašćerić nakon centrašuta Darka Bulatovića. On je sa 10 metara glavom uputio udarac i lepim golom doveo Radnički u vođstvo.

Niškom timu je ovo 4. pobeda u sezoni i sa 19 bodova zauzima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bar do sura, šestu poziciju na tabeli Superlige.

U prvom poluvremenu se najviše istakao kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović koji je stvarao šanse saigračima koje ovi nisu uspevali da iskoriste.

Najveća prilika Radničkom u prvom poluvremenu bila je u 8. minutu kada je Nikola Ašćerić, nakon centrašuta Jovanović, sa 4 metra glavom pokušao da iznenadi golmana Spartaka, ali je lopta otišla preko gola.

U 28. minutu kapiten niškog tima je centrirao, ali Ašćerić nije stigao do te lopte, pa ni da ugrozi gol gostiju. Minut kasnije Jovanović je ubacio loptu u kazneni prostor Subotičana, oni su je odbili, pa se Saša Marjanović oprobao volejom, ali je golman Spartaka sačuvao svoj gol.

Gosti su u 36. minutu imali priliku kada je Makarić ušao u peterac domaćina i šutirao iskosa sa desne strane, ali je gol Radničkog odbranio Aleksandar Jovanović.

U drugom poluvremenu niški fudbaleri su napadali, a to im se isplatilo u 71. minutu kada su poveli.

Dve velike prilike domaćin je imao u finišu meča. Prvu u 87. minutu kada je Tomić, nakon dodavanja Petrovića, izbio sam ispred golmana, šutirao po zemlji, ali je golman Spartaka odbranio.

Minut kasnije Ašćerić je bio u kontri, dodao do Mrkića koji je pokušao da proigra Blažića koji je uputio udarac sa 17 metara, ali je njegova lopta pogodila stativu.

Jako smo srećni zbog pobede. Videlo se u našoj igri da nosimo teret prethodnih nerešenih rezultata na našem terenu, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i zasluženo pobedili - kazao je Milan Rastavac, trener niškog tima.

U narednom kolu Radnički gostuje Vojvodini.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.