Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2024, 23:39

Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

Nezadovoljni suđenjem Momčila Markovića na meču sa Javorom koji je Radnički dobio rezultatom 1:0 Uprava kluba iz Niša reagovala je saopštenjem u kom tvrdi da klub "očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković" i da, "ako smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bi da im se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige". Niški klub tvrdi da je glavni sudija imao i verbalni sukob sa decom koja su bila na tribini "Čaira", a da li će ovaj meč biti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "pod lupom" i hoće li odgovoriti Sudijska komisija pitanja su koja su novinari poslali Fudbalskom savezu Srbije.

Radnički poziva javnost da pogleda utakmicu i presudi; foto: Jelena Mišić Umesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu nad Javorom, kako kažu u niškom klubu, nakon utakmice su "svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića".

Radnički je dobio meč, ali je mogao i da izgubi, da je potrajao samo 5 minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima. Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos, u čudu su mogli da vide deljenje „pravde“ na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka - navode u niškom klubu.

U Radničkom se pitaju koji je motiv za ovakvo suđenje na meču i da li su to sportski ili vansportski motivi?

Gledaocima koji su videli predstavu ovih ljudi jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog ovakvih sudija tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde u Srbiji uništavaju fudbal i pojedine klubove. Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove? - navode.

Pitanja poslata FSS-u; foto: Jelena Mišić Podsećaju da je Marković sudio Radničkom u porazima od Vojvodine (3:2) i TSC-a i remiju sa Spartakom (1:1).

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige. Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju „pravde“? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom „završi sve“? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija - kažu.

Na kraju, Fudbalski klub Radnički Niš moli sportsku javnost da pogleda utakmicu sa Javorom.

Ako većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli – onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke - završavaju saopštenje.

Šta Sudijska komisija misli o ovome i da li će reagovati na ovo saopštenje i navode, pitanja su koja su poslata Fudbalskom savezu Srbije pod čijim krovom je sudijska organizacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški Radnički preti istupanjem iz Superlige posle pobede nad Javorom: Marković nije sudija nego dželat, FSS mora da nas zaštiti

Izvor: Danas, 19.Feb.2024, 00:17

Radnički iz Niša pobedio je u nedelju Javor (1:0) u utakmici 21. kola Superlige, ali je posle meča uprava kluba sa “Čaira” objavila je saopštenje u kojem je iznela niz primedbi na suđenje arbitra Momčila Markovića i zapretila da će istupiti iz Superlige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.