REAL I BARSA LIKUJU ZBOG ODLUKE O SUPERLIGI: Zakon, razum i sloboda su prevladali

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 15:30

REAL I BARSA LIKUJU ZBOG ODLUKE O SUPERLIGI: Zakon, razum i sloboda su prevladali

Kreće novi rat, pre svega zbog novca, fudbal je tu svakako sporedna stvar.

Florentino Peres, predsednik Reala, oglasio se povodom odluke Evropskog suda pravde po pitanju Superlige Evrope.

- Odluku Evropskog suda pravde dočekali smo sa velikim zadovoljstvom. Narednih dana ćemo pažljivo prostudirati posledice ovoga, što je po nama od velikoh istorijskog značaja. Evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbal nikad neće biti monopol i od danas, klubovi će biti gospodari svoje sudbine. Sebe vidimo kao sposobne da promovišemo takmičenja koja budemo želeli. Trijumfovala je Evropa slobode - poručio je Peres.

- Zakon, razum i sloboda su prevladali. Pre 70 godina napravili smo džinovski korak kreiranjem Kupa šampiona i sada imamo dužnost da damo fudbalu ono što mu treba. Biće otvoren za sve, nametnuće sportska pravila i poštovanje za Finansijski fer-plej. Iznad svega, štitiće igrače i uzbuđivati navijače širom sveta. Niko nije rekao da će kršenje monopola ići lako. Imamo priliku da vladamo transparentno, da koegzistiramo sa novim tehnologijama.

- Na početku smo novog doba, bićemo u stanju da radimo slobodno, bez pretnji sa ciljem da da unesemo inovacije i unapredimo fudbal. Od danas sadašnjost i budućnost su konačno u rukama klubova i navijača. Naša sudbina pripada nama i pred nama je velika odgovornost. Ovo je veliki dan za istoriju fudbala - poručio je predsednik Reala.

Oglasio se i realov najveći rival iz Španije - Barselona.

Comunicado del FC Barcelona sobre la sentencia del Tribunal de Justicia de la UE refente a la Superliga https://t.co/fFqMTUxpad

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) December 21, 2023

- Barselona izražava zadovoljstvo odlukom Evropskog suda pravde u kojoj je projekat Superloge Evrope predložen od kompanije A 22 prihvaćen. Kao jedan od entiteta u promociji Superlige, Barselona smatra da odluka otvara put novom fudbalskom takmičenju visokog nivoa u Evropi koje prkosi monopolu u svetskom fudbalu, uz želju da ponudimo predlog dijaloga o tome šta bi evropski model takmičenja trebalo da bude ubuduće - poručuju iz Barselone.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.