Čeferin se grohotom smeje: Imaće divnu Superligu sa dva kluba!

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 15:38

Čeferin se grohotom smeje: Imaće divnu Superligu sa dva kluba!

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA oglasio se povodokm odluke Evropskog suda pravde u vezi Superlige Evrope.

Posle odluke u kojoj je obrazloženo da su FIFA i UEFA blokirali osnivanje takmičenja na nezakonit način, predsednik UEFA je ironičnmo reagovao.

"Mogu da prave šta im je volja. Nadam se da će imati divno takmičenje sa samo dva kluba. Smejem se... Ovaj sistem koji su predstavili danas je čak i bliži onom koji je prezentovan 2021. i koji je odbačen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od strane svih u fudbalu", kaže Čeferin.

On je takođe dodao i da je odluka suda u osnovi pozitivna i da ne implicira da će to značiti i osnivanje spornog takmičenja.

"Odluku vidimo kao priliku da poboljšamo neka pravila. Fudbal ostaje ujedinjen i otuda sve zainteresovane strane govore zajednički. Postoji jak kontrast između saopštenja Evropskog suda i same presude. Presuda je stvarno pozitivna", dodao je Čeferin.

Imao je poruku i za španske klubove gigante.

"Nisam siguran da Real i Barselona znaju šta rade. Fudbal nije na prodaju", dodao je prvi čovek UEFA.

Slovenački funkcioner je slikovito opisao aktuelni trenutak evropskog fudbala.

"Ako brinete o fudbalu, ovo mora da vas pogodi, dobio sam više od 200 poruka. U ovoj sobi mnogo puta je bilo neslaganja, ali smo pričali o različitim stvarima, ponekad smo saglasni, ponekad nismo. Ipak, kada se dođe do priče o osnivanju takmičenja, svi smo u potpunom saglasju. Imam osećaj da je A 22, kako se približava Božić, video veliki paket, bili su super srećni, ali kada su otvorili paket videli su da u stvarnosti nema mnogo toga unutra", poručio je čelnik UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.