Prvotimci Radničkog u niškoj školi igrali fudbal sa đacima i promovisali sport

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvotimci Radničkog u niškoj školi igrali fudbal sa đacima i promovisali sport

Osnovna škola "Sreten Mladenović Mika" ugostila je fudbalere niškog Radničkog, koji su prvo prošetali školom i porazgovarali sa đacima, potom se slikali sa njima i delili autograme i za kraj odigrali revijalni meč sa osnovcima. Najzanimljivije je bilo, prenose u niškom superligašu, kada su mališani okupirali dugogodišnjeg prvotimca Japanca Riotu Nomu.

U revijalnoj utakmici u kojoj se golman niškog sastava oprobao u napadu, a kapiten Saša Stojanović stao na gol, slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su mališani i to, reklo bi se, rutinski, sa 3:0.

Preko stotinu dece uzbuđeno je oko 13 časova sačekalo fudbalere niškog kluba. Najzanimljivije je bilo kada su posetili kabinet u kome se odvijala nastava iz srpskog jezika gde su sve oči dece bile uprte u japanskog fudbalera Riota Nomu, koga su mališani pitali da pokaže svoje poznavanje srpskog - kažu u Radničkom.

Učitelj ove osnovne škole Boban Jovanović pozvao je fudblere da se predstave đacima. Najavio je i uzvraćanje posete, pošto planiraju da bodre niški sastav na meču sa kruševačkim Napretkom, u subotu, 19. oktobra.

Zdrav način života, razvoj sporta i socijalizacije kod dece su veoma važni aspekti. To je nešto što ne smemo da zaboravimo i na tome treba da radimo, to je stalan proces. Naša škola radi jednosmenski ove školske godine, a u okviru rada je i škola fudbala. U programu naše škole jeste i poseta fudbalskih utakmica. Već ove nedelje nadam se da će biti 150 do 200 dece koja će bodriti Radnički, nadam se do pobede nad Napretkom - istakao je Jovanović.

Golman Radničkog Marko Knežević pozvao je mališane da njemu i njegovim saigračima pruže podršku sa tribina, ali i da se priključe aktuelnom vicešampionu Srbije i počnu da treniraju fudbal.

Bilo je sjajno vratiti se u školu i videti srećnu i zadovoljnu decu. Čast nam je da ih vidimo u velikom broju. Pozivamo ih da dođu na Čair da nam pruže podršku jer nam njihova podrška znači u ostvarenju ciljeva. Zajedno sa njima borićemo se za bodovoe i nove pobede. Ja se nadam da će ovo nekome od mališana biti podstrek da krenu da se bave fudbalom - istakao je Marko Knežević.

Sa "Čaira" stiže i najava da ova poseta nije poslednja ovog tipa, jer planiraju da u narednom periodu da obiđu još mnoge škole u gradu u akciji pod sloganom "Niške škole Radnički vole".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.