Prvo četvrtfinale: Češka – Portugalija

Izvor: Politika, 21.Jun.2012, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo četvrtfinale: Češka – Portugalija

Mladi štoper Kadlec priželjkuje 1996. godinu kada je Češka u kojoj je igrao njegov otac pobedila večerašnjeg rivala.- Ronaldo: Idemo u polufinale.- Meč u Varšavi 20.45 č sudi Englez Veb

Česi se nadaju novom čudu. Nacija priželjkuje reprizu iz 1996. godine, kada je sjajna družina: Podolski, Kadlec, Nedved, savladala Portugaliju sa 1:0 i plasirala se u finale evropskog šampionata. Međutim, ona generacija fudbalera imala je posebnu harizmu, delovala je vrlo organizovano, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imala je nekoliko vanserijskih fudbalera, koji su kasnije napravili velike karijere u najvećim evropskim klubovima. Češka danas, jeste tim vredan svakog respekta, ali, ukoliko se razigra Kristjano Ronaldo, nema joj spasa.

Večeras je na programu prvo četvrtfinale u Varšavi. Selektor Mihal Bilak kaže da je pred njegovom reprezentacijom vrlo važan meč.

- Znamo da su oči nacije uperene u naše igrače, da se očekuje da ponovimo uspeh one zlatne generacije, međutim, neće biti lako. Portugalija ima veoma dobre igrače, sjajne pojedince. Očekuje nas velika borba.

Petr Jiraček je igrač od koga Česi očekuju najviše. Sa druge strane mnogi Vaclava Pilara upoređuju sa Mesijem.

- Svako poređenje sa sjajnim Mesijem prija, ne krije Pilar, koji ima sjajan dribling.Fudbal je u Češkoj ponovo u modi, imamo dobre igrače, odličnu ligu. Fali nam još samo dobar rezultat protiv Portugalije pa da ponovo izbijemo na veliku scenu. Siguran sam da možemo da se suprotstavimo Portugaliji.

Mlađani Kadlec koji kao i njegov otac Miroslav igra štopera u reprezentaciji priželjkuje 1996. godinu.

- Bilo bi lepo da i mi pobedimo Portugalce kao ona sjajna generacija u kojoj je igrao i moj otac. Ako damo sve od sebe pobeda nam neće izmaći, kaže štoper Čeha.

Ipak, mnogi smatraju da su Portugalci u punom naletu snage i da posle trijumfa nad Holandijom (2:1), Kristjano Ronaldo i drugovi nisu rekli sve što znaju i umeju. Posebno je Ronaldo optimistički raspoložen.

- Siguran sam da idemo u polufinale, kaže prva zvezda madridskog Reala i kapiten crveno zelenih. Realno, Češka je protivnik sa kojim možemo da se nosimo. Naravno, pokušaćemo da od starta nametnemo naš stil igre pa šta bude.

Brzonogi napadač Nani i opasni strelac Postiga jesu najveća opasnot za protivnika pored Ronalda, koji se do sada dva puta upisao u listu strelaca. Nani veruje da Portugalija ide dalje.

- Nama je bilo najvažnije da izađeno kao pobednici iz veoma jake grupe. Znali smo snagu Nemaca i bili smo svesni da ćemo sa Holandijom i Danskom voditi bitku. Međutim, sada odgovorno tvrdim da možemo još više, rekao je fudbaler Mančester junajteda pred večerašnji okršaj u Varšavi. 

Stadion: Nacionalni u Varšavi.- Sudija: Hauard Veb (Engleska).- Početak: 20.45 časova.

Češka: Čeh, Gebre Salasije, Sivok, Kadlec, Limberski, Hubšman, Plasil, Jiraček, Kolar, Pilar, Baroš.

Portugalija: Rui Patricio, Pereira, Alveš, Pepe, Koentrao, Meireleš, Veloso, Mutinjo, Nani, Postiga, Ronaldo.

----------------------------------------------

Slovenac sudi: Nemačka – Grčka

Slovenac Damir Skomina sudiće meč između Nemačke i Grčke, odlučeno je juče na žrebu. Duel Španije i Francuske poveren je Italijanu Nikoli Ricoliju dok će Portugalac Pedro Proenca voditi meč Engleska Italija.

D. Todorović

objavljeno: 21.06.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Prvo četvrtfinale: Češka – Portugalija

Izvor: Politika, 21.Jun.2012

Mladi štoper Kadlec priželjkuje 1996. godinu kada je Češka u kojoj je igrao njegov otac pobedila večerašnjeg rivala.- Ronaldo: Idemo u polufinale.- Meč u Varšavi 20.45 č sudi Englez Veb..Česi se nadaju novom čudu. Nacija priželjkuje reprizu iz 1996. godine, kada je sjajna družina: Podolski,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.