Proradio Runi, građani lako bez napadača

Izvor: RTS, 26.Dec.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio Runi, "građani" lako bez napadača

Utakmice 18. kola engleske fudbalske Premijer lige obeležile su pobede favorita, pa je raspored na tabeli uglavnom ostao nepromenjen. Ubedljive pobede Junajteda i Sitija, Sautempton i Totenhem bili uspešni na gostovanjima.

Mančester siti je bio siguran u gostima i sa 3:0 golovima Fernanda, Jaje Turea i Davida Silve savladao VBA, čime je posle 18 utakmica ostao na tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem, koji je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladao Vest Hem sa 2:0.

"Građani" su opet odigrali meč bez klasičnog napadača u prvih 11, što ih nije sprečilo da do trijumfa stignu golovima u prvih 45 minuta.

Do pobede je lako došao i trećeplasirani Mančester junajted, pošto je na svom terenu sa 3:1 savladao Njukasl. Dvostruki strelac za domaćina bio je Vejn Runi, jedan gol je dao Robin van Persi, dok je pogodak za goste postigao Papis Sise.

Junajted ima 35 bodova, tri više od Sautemptona, koji je iskoristio poraz Vest Hema i pobedom od 3:1 u gostima nad Kristal Palasom došao do četvrtog mesta.

Sautempton je zabeležio pobedu bez povređenog srpskog fudbalera Dušan Tadića, golovima Sadioa Manea, Rajana Bertranda i Tobija Aldervajleda. Strelac za Palas bio je Skot Dan.

Šesto mesto zauzima Totenhem, koji je u gostima sa 2:1 savladao Lester, dok je sedmi Svonsi kod kuće sa 1:0 dobio Aston Vilu.

Liverpul je golom Rahima Sterlinga u gostima savladao Barnli, Everton je na svom terenu sa 1:0 poražen od Stouka, dok je Hal kao gost pobedio Sanderlend sa 3:1.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.